Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ξύλινες κατασκευές απο τους Νέους Αγρότες


Και οι Νέοι Αγρότες για τους στάβλους στις 24 Αυγ στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Θετικά αντιμετωπίζουν οι Νέοι Αγρότες κάθε ρύθμιση για την τακτοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων. Οι εξαγγελθείσες διαδικασίες για την έκδοση άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων ελπίζεται ότι θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αν και από την εξαγγελία μέχρι την εφαρμογή, όταν δεν μετέχουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, μερικές φορές προκύπτουν παράξενες ρυθμίσεις, που δεν διευκολύνουν τον αγρότη.


Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης έχουν εδώ και ένα σχεδόν χρόνο δρομολογήσει μια μορφή Επιστημονικής στήριξης Νέων Αγροτών, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας (παράρτημα Καρδίτσας) για την μελέτη και διάθεση ελεύθερα σε όλους τους ενδιαφερόμενους τύπων αποθηκών και στάβλων από ξύλο, που έχουν πλήρη στατική μελέτη και επάρκεια και μπορούν να κατασκευαστούν από τον ίδιο τον αγρότη.

Όπως αναγράφεται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθορίζονται από το Υπουργείο ΑΑ&Τ τρεις κατηγορίες σταβλικών εγκαταστάσεων, ανάλογα με το είδος κατασκευής και τη μορφή της εκμετάλλευσης, που είναι οι εξής:

1. Πρόχειρα καταλύματα ζώων, που είναι ελαφρές κατασκευές και εξυπηρετούν εκτατικής μορφής κτηνοτροφία και μετακινούμενους κτηνοτρόφους. (από τον Δήμο)

2. Σταβλικές εγκαταστάσεις, που κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένα πρότυπα κατασκευών (έως 300 τ.μ.) ή εγκεκριμένους τύπους κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου. (από τον Δήμο)

3. Σύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις εκτροφών εντατικής μορφής.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, οργανώνει ενημερωτική συνάντηση την 24 Αυγ 2011, στις 20.30, στο Δημαρχείο Χαλάστρας, με θέμα ελαφρές ξύλινες κατασκευές για αγροτική χρήση, και θέματα αγροτουρισμού.

Η συνάντηση που γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας της ΕΝΑ Θεσσαλονίκης και της ΕΝΑ Σερρών, με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, οι επιστήμονες του ΤΕΙ Λάρισας έχουν αναλάβει την παρουσίαση της ενδιάμεσης προόδου της μελέτης για την κατασκευή ξύλινης αποθήκης ή στάβλου διαστάσεων 5x10x3 (ύψος) με την παράδοση πλήρους εγχειριδίου κατασκευής και πατρόν, καθώς και καταλόγου υλικών κατασκευής, με πλήρη στατική επάρκεια για έκδοση αδείας. Οι παρατηρήσεις των συμμετεχόντων θα ληφθούν υπ’ όψη για να διαμορφωθεί η τελική μελέτη, που θα παραδοθεί στις 24-25/9/2011 στις Σέρρες.

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα αναδιοργάνωση (ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΟΠΕΓΕΠ) μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές, όχι με το κλείσιμο λειτουργικών μονάδων, απαραιτήτων για την στήριξη των Νέων Αγροτών, αλλά μόνο αν μετέχουν στον σχεδιασμό και τον έλεγχο υλοποίησης οι ίδιοι οι Νέοι Αγρότες, πολύ περισσότερο, τώρα, που οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι θεσμική Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση.

Στην συνάντηση της 24ης Αυγ 2011, στις 20.30, στην Χαλάστρα, θα γίνει ενημέρωση και για τις τελευταίες εξελίξεις για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα γίνει 9-11 Σεπ στο καστροχωριό Μεστά της Νότιας Χίου.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates