Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Με «οροφή» η διανομή γης κι όχι μόνο σε αγρότες αλλά και επενδυτές


Σε αγρότες και κτηνοτρόφους πρόκειται να παραχωρηθούν τρία εκατομμύρια στρέμματα αγροτικών εκτάσεων που παραμένουν στα αζήτητα. Δικαίωμα να λάβουν αγροτική γη θα έχουν όχι μόνο αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε γεωργική επένδυση, π.χ. όταν κάποιος δημιουργήσει ένα συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας έδωσε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα μιλώντας στο MEGA, και τόνισε ότι ευελπιστεί πως η διαδικασία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η επιλογή θα γίνει με μόρια που θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτουν (π.χ. πτυχίο γεωπονικής σχολής), την ηλικία τους (αν είναι κάτω από 30 ετών), το αν καλλιεργούν καινοτόμα αγροτικά προϊόντα ή αν είναι ακτήμονες. Γη θα μπορούν να λάβουν ακόμη και όσοι διαθέτουν καλλιεργήσιμη γη, ωστόσο θα τεθεί «οροφή» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι εκτάσεις θα δοθούν με συμβάσεις διάρκειας 5-25 ετών και με συμβολικό ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 5 ευρώ το στρέμμα.

Τα προς ενοικίαση στρέμματα θα προκηρυχθούν από τις Περιφέρειες μέσω διαδικτύου.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates