Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Από την Λευκόβρυση οι Νέοι Αγρότες Κοζάνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-8-2011

Σε πολύ θετικό κλίμα συζήτησαν οι Νέοι Αγρότες Κοζάνης την Δευτέρα, 22/8/2011, στο εστιατόριο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ, με συντονιστή της συνάντησης τον κ. Λεωνίδα Αρνίδη και τεχνική στήριξη από την κα Α. Μιχαηλίδου.


Ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τον κ. Δ. Μιχαηλίδη (Τεχν. Συνεργάτη της ΠΕΝΑ), δέχθηκαν με ενδιαφέρον την γραπτή παρέμβαση του βουλευτή κ. Μ. Παπαδόπουλου, άκουσαν τις τοποθετήσεις της Περ. Συμβούλου κας Ελισ. Σπόντη, του Περ. Συμβούλου & Προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ κ. Βαγ. Σημανδράκου, του Δημ. Συμβούλου κ. Γ. Κάτανα, του πολύπειρου κ. Κων. Μιμίκου (Αγρ. Πληροφόρηση ΑΝΚΟ) και πολλών συμμετεχόντων.

Τα κυριότερα θέματα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σχεδόν μέχρι τα μεσάνυκτα του ευρέως φάσματος συμμετεχόντων (Νέοι Αγρότες, Μηχανικοί, Γεωτεχνικοί, Υπάλληλοι, Έμποροι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες) ήταν:

1. Ο θεσμικός ρόλος των Ενώσεων Νέων Αγροτών στην ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών Τοπικής Ανάπτυξης με όρους τοπικής αυτάρκειας (τοπική εφοδιαστική αλυσίδα, τοπική αγορά, τοπικά σύμφωνα, συνεργατισμός, «αγροφιλία», συγκριτικά πλεονεκτήματα, Αντιδημαρχίες Αγροτικών, διαμόρφωση κουλτούρας τοπικής συνεργασίας, προώθηση του «προορισμού», συμμετοχή στις διαδικασίες των καλλικρατικών δήμων κλπ).

2. Η επιτακτική ανάγκη να καθορισθεί το αντικείμενο των αγροτικών επαγγελμάτων (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοπονία, ενέργεια, μεταποίηση, εμπορία, ρύποι, αγροτουρισμός, ΦΡΟΝΤΙΔΑ του περιβάλλοντος)

3. Η επείγουσα ανάγκη προσδιορισμού του όρου «ΕΝΕΡΓΟΣ» αγρότης που είδαμε στα κείμενα της Ευρ. Ένωσης, τώρα τελευταία, και προσεγγίζει τα μέλη του αγροτικού συνδικαλισμού, τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών κλπ.

4. Η υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητα, που περιλαμβάνει και την αγροτική έρευνα, τα πειραματικά αγροκτήματα, τα αγροτικά σχολεία, την αγροτική επαγγελματική κατάρτιση, τα Επιμελητήρια (ενιαία ή αγροτικά), τις ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ αγορές, τα συνεταιριστικά δημοπρατήρια κλπ

5. Η διασάφηση των συνθηκών προσέγγισης των κοινωνικών εταίρων και των παραγωγικών δυνάμεων, ο πρωταρχικός ρόλος του αγροτικού τομέα στην αυτάρκεια και την οικονομική ανάπτυξη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγροτικής κοινωνίας (της μόνης οργανικής κοινωνίας στην σημερινή πραγματικότητα).

Κατά την πολύ ζωντανή συζήτηση προέκυψε η άμεση ανάγκη ενεργοποίησης των Νέων Αγροτών («από χθες» όπως ειπώθηκε) και προς αυτήν την κατεύθυνση αποφασίσθηκε η οργάνωση συναντήσεων με ενδιαφερόμενους Νέους Αγρότες σε κάθε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Την επόμενη Δευτέρα, 29 Αυγ 2011, στις 21.30, θα συναντηθούν όσοι Νέοι Αγρότες ενδιαφέρονται, στην Λευκόβρυση, στο φιλόξενο εστιατόριο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ (6942411031) με κύρια θέματα τον ορισμό συντονιστών των Νέων Αγροτών σε κάθε Δήμο της περιοχής και τον ορισμό των ημερομηνιών των συναντήσεων σε κάθε Δήμο, σε μια ανοικτή συνάντηση με Νέες και Νέους Αγρότες.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates