Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Νέος γύρος συζητήσεων, αντιδράσεων και πιέσεων μετά τον Δεκαπενταύγουστο για τη ΔΩΔΩΝΗ από τις ΕΑΣ


Θα καλέσουν την ΑΤΕ ακόμη και με εξώδικο στο τραπέζι του διαλόγου

Για νέο γύρο συζητήσεων, αντιδράσεων και πιέσεων ετοιμάζονται οι ΕΑΣ Ηπείρου με αιχμή του δόρατος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Διοίκηση της ΑΤΕ και να δρομολογήσουν το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί το τελευταίο μέσο πίεσης που έχουν στη διάθεσή τους για να «πείσουν» την Αγροτική Τράπεζα να συζητήσει μαζί τους για το μέλλον της Δωδώνη, είναι να την καλέσουν στο τραπέζι με εξώδικο!

-Ο πρόεδρος της ΕΑΣΙ, Χρ. Μπαλτογιάννης, όπως γράφεται στο Agronews, η Ένωση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει εξώδικο στην ΑΤΕ. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι θα θέσει το θέμα στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης της ΕΑΣ που θα συγκληθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Στην ουσία με την η ΑΤΕ είμαστε συνεταίροι στη γαλακτοβιομηχανία. Επομένως δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την τύχη της χωρίς να συζητάει μαζί μας», τονίζει ο κ. Μπαλτογιάννης –σύμφωνα με το Agronews- προσθέτοντας ότι η διοίκηση της Αγροτικής έχει αγνοήσει τις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΑΣ Ιωαννίνων αλλά και των υπόλοιπων Ενώσεων-μετόχων της Δωδώνης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να καθορίσουν το μέλλον της εταιρείας.

Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα ήταν η ακύρωση της επαναληπτικής συνέλευσης της γαλακτοβιομηχανίας στις 3 Αυγούστου, όπου ως βασικό θέμα συζήτησης ήταν η τροποποίηση σειράς άρθρων του καταστατικού, μεταξύ των οποίων και το επίμαχο άρθρο 8 το οποίο αν καταργηθεί θα ανοίξει την πόρτα για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή.

Σε άλλο δημοσίευμα στον Αγρότυπο, αναφέρεται πως πυκνώνουν τα σενάρια ακόμα και για απόφαση της ΑΤΕ χωρίς να συγκληθεί γενική συνέλευση. Για το ενδεχόμενο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων δηλώνει στον ΑγροΤύπο: «Πως θα έρθει κατευθείαν με απόφαση; Το καταστατικό ορίζει ότι θα πρέπει να συγκληθεί γενική συνέλευση στην έδρα της επιχείρησης. Τις προάλλες δεν αναβλήθηκε η συνέλευση. Ακυρώθηκε. Αφού δεν παρουσιάσθηκαν καθόλου ο εκπρόσωπος της Αγροτικής Τράπεζας και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων. Αν δεν γίνει γενική συνέλευση η απόφαση μπορεί να προσβληθεί. Αυτό ωστόσο που ζητάμε εμείς είναι να σταματήσει αυτή κατάσταση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς η οποία διασύρει στην ουσία την βιομηχανία με όλη αυτή την φημολογία αν θα πουληθεί ή όχι».

Δηλώσεις Β. Βαγγέλη

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας Βαγγέλης Βαγγέλης, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μετά την αναβολή της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗΣ η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 3 Αυγούστου και στην οποία θα συζητούνταν η τροποποίηση του άρθρου 8 του καταστατικού. «Η Γ.Σ. που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 Αυγούστου, από πλευράς της ΑΤΕ που είναι ο μεγαλομέτοχος, κυρίως ήθελε τροποποίηση του άρθρου 8 του περίφημου που θα μπορούσε η Αγροτική να πουλήσει μετοχές σε άλλους εκτός των μετόχων. Αυτό δεν το δεχτήκαμε γιατί όλοι ξέρουμε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της ΑΤΕ ήταν να έχει αυτό το δικαίωμα ώστε να μπορεί να πουλήσει μετοχές σε τρίτους και εμείς δεν θέλουμε να μπουν τρίτοι στη ΔΩΔΩΝΗ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣΑ-Φ.

Σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα ο κ. Βαγγέλης είπε πως: «Σε συνομιλία που είχαμε απεφασίσθη ώστε αυτή η συνέλευση να μην πραγματοποιηθεί και να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη φορά αφού ήδη θα έχουν υπάρξει συμφωνίες τι θα γίνει, πώς θα μεταβιβαστούν οι μετοχές αφού η τράπεζα θέλει να απαγκιστρωθεί από την γαλακτοβιομηχανία ή γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν της επιτρέπει να συμμετάσχει σε βιομηχανίες που είναι όχι χρηματοοικονομικές. Σ’ αυτό το διάστημα, οι δύο πλευρές, δηλαδή εμείς οι Ενώσεις και οι συνεταιρισμοί από τη μια πλευρά και η ΑΤΕ από την άλλη, θα προσπαθήσουμε να υπάρξει συνεννόηση ώστε να μην έχουμε συγκρούσεις. Ο στόχος είναι να παραμείνει περίπου στο ίδιο καθεστώς η ΔΩΔΩΝΗ δηλαδή να μείνει στους συνεταιρισμούς στην Ήπειρο».

Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, Πρέβεζας


Εν τω μεταξύ ανακοίνωση για το θέμα απέστειλε και ο Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, που δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα έχει και η Κυβέρνηση «η οποία με την αδράνειά της επιτρέπει σε μια Κρατική κατά τα άλλα Τράπεζα να συμπεριφέρεται με όρους μνημονίου σε μια Συνεταιριστική Οργάνωση που εδώ και 81 χρόνια προσφέρει τόσα στο αγροτικό εισόδημα και την τοπική οικονομία μιας περιοχής που μαστίζεται από την ανεργία και την ανέχεια».

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates