Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ


Την πρώτη απόφαση για συγχωνεύσεις Οργανισμών πήρε ομόφωνα σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνοντας την εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη για τη σύσταση του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ». Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση στο νέο Οργανισμό συγχωνεύονται οι τέσσερις εποπτευόμενοι Οργανισμοί : ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α - «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ .

Για την άμεση σύσταση του Οργανισμού, ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσίασε σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα υπογράφεται και από τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα μ΄ αυτή, αμέσως μετά τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα οριστεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και θα μεταφερθεί όλο το προσωπικό των συγχωνευόμενων φορέων στο νέο Οργανισμό.

Παράλληλα, προωθείται σχετικό σχέδιο νόμου , το οποίο εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Πρόκειται δε να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν με σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους τομείς της εφαρμοσμένης έρευνας, της αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της διασφάλισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε σε δεύτερη ανάγνωση το σχέδιο νόμου «Διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και άλλες διατάξεις».

ΠΗΓΗ:
diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates