Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνα πορτοκάλια χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία και την παρασκευή γλυκών του κουταλιού


Ένα πρωτοφανές φαινόμενο παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια στον κάμπο της Άρτας, πραγματοποιούμενο από αλλοδαπούς στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών, και συγκεκριμένα στην συλλογή των μικρών πορτοκαλιών που δεν έχουν ωριμάσει ακόμη.

Το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή, αλλοδαποί με το έτσι θέλω μπαίνουν στα κτήματα και κλέβουν μικρά πορτοκάλια που έχουν πέσει από τα δέντρα και τα πουλάνε για την κατασκευή αρωμάτων, αλλά και μεγαλύτερα πορτοκάλια πάνω από τα δέντρα για την παρασκευή γλυκών του κουταλιού.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η κλοπή των πορτοκαλιών αλλά και το ίδιο το προϊόν. Λέγοντας το ίδιο το «προϊόν» αναφέρομαι στην επικινδυνότητα του προϊόντος, και συγκεκριμένα στους απαιτούμενους ραντισμούς που γίνονται αυτή την περίοδο εν αγνεία των κλεφτών με αποτέλεσα να συγκομίζουν αυτά τα πορτοκάλια και λίγες ώρες μετά τον ραντισμό τους.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την επικινδυνότητα αυτού του προϊόντος και πιο πολύ των πορτοκαλιών που πάνε για αρώματα, γιατί στην ζιζανιοκτονεία τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ποιο ισχυρά και το ψεκαστικό υγρό έρχεται σε άμεση επαφή μα το προϊόν που βρίσκεται στο έδαφος.

Εφιστώ την προσοχή λοιπόν στους καταναλωτές αυτών των προϊόντων και στις εταιρίες που τα επεξεργάζονται, γιατί φοβάμαι ότι δεν κάνουν τους ποιοτικούς ελέγχους στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των προϊόντων τους, και καλό θα είναι οι εταιρίες αυτές να απευθύνονται σε παραγωγούς, Συνεταιρισμούς ή Ομάδες Παραγωγών για την προμήθεια της πρώτης ύλης που θα τους εξασφαλίσουν και την ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates