Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών.


Μέχρι τις 15 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που υποβάλλουν δηλώσεις ηλεκτρονικά, καθώς και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τη νέα παράταση που έδωσε το ΥΠΟΙΚ, η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έληγε την 20η Μαΐου 2011, για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του ΚΒΣ, όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, κτλ που υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως ΑΦΜ, λήγει την 15η Ιουνίου 2011.
Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που έληγε επίσης την 20η Μαΐου 2011, για όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα, από κινητές αξίες, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης κτλ, ανεξάρτητα αν η υποβολή τους θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξαρτήτως ΑΦΜ, λήγει επίσης την 15η Ιουνίου 2011.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη ΔΟΥ, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους παραπάνω υπόχρεους.
Στόχος του υπουργείου είναι αφενός να µείνει «ελεύθερη» όσο το δυνατόν µεγαλύτερη χωρητικότητα στο TAXISnet για να δεχθεί δηλώσεις από µισθωτούς και συνταξιούχους και αφετέρου να αποσυµφορηθούν οι Εφορίες, καθώς επίσης να ελαφρυνθεί και το έργο των φοροτεχνικών που κατ’ επανάληψη ζητούσαν παρατάσεις το τελευταίο διάστηµα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates