Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σε ισχύ η απόφαση για τα ηλεκτρονικά ενώτια σήμανσης των αιγοπροβάτων.


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 823/Β/12-5-2011 κοινή υπουργική απόφαση που παρέχει στους κτηνοτρόφους την εναλλακτική λύση της εισαγωγής ηλεκτρονικού ενωτίου αντί ηλεκτρονικού βώλου στα αιγοπρόβατα, εκτός από την τοποθέτηση του συμβατικού ενωτίου το οποίο μέχρι σήμερα έφεραν, σε πλήρη συμμόρφωση προς τους όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναγνώριση και καταγραφή των αιγοπροβάτων.
Πρόκειται για την κοινή υπουργική απόφαση με αριθμό 134167, της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Αποστολάκη και των υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία τροποποιείται η με αριθ. 263493/27.07.2004 κοινή υπουργική απόφαση «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και του ζωικού τους κεφαλαίου σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 21/2004 του Συμβουλίου» (Β΄ 1253), σε εκτέλεση των Κανονισμών (ΕΚ) 1505/2006, 933/2008 και 759/2009 της Επιτροπής και του Κανονισμού (ΕΚ) 1560/2007 του Συμβουλίου.
Όπως έχει δηλώσει σχετικά η κα Αποστολάκη, με τη διαδικασία αυτή ενισχύεται η προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών να καταπολεμηθεί η πρακτική των «ελληνοποιήσεων». Παράλληλα, θα είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η επιτήρηση και καταπολέμηση των ασθενειών των αιγοπροβάτων. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια τήρησης της ιχνηλασιμότητας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και εξυγίανσης της αγοράς κρέατος από παράνομες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ζώων και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία και στρέφονται σε βάρος της προστασίας τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των καταναλωτών.

Για το πλήρες κείμενο της απόφασης, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά και φθηνά ενώτια θα βρείτε στο παρακάτω μαγαζί:
http://www.petmania.gr

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά και φθηνά ενώτια θα βρείτε στο παρακάτω μαγαζί:
Petmania.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates