Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με θέμα "Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»", μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: 
Σε ότι αφορά την υποβολή της Δήλωσης της  Ενιαίας Ενίσχυσης από κάθε δικαιούχο ξεκαθάρισε ότι είναι δωρεάν. 

Συγκεκριμένα, ο Yπουργός, με αφορμή επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι Ενώσεις Συνεταιρισμών ζητούν από τους αγρότες να καταβάλουν ποσά για την υποβολή της Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης, προέτρεψε τους παραγωγούς «να απαιτούν η δήλωσή τους να γίνεται δωρεάν και  να μπορεί έτσι νόμιμα να υλοποιηθεί μία τεράστια προσπάθεια  που γίνεται αυτή την εποχή για την ολοκληρωμένη ψηφιακή καταγραφή των αγροτεμαχίων, που θα δίνει λύση στο τεράστιο πρόβλημα διαφάνειας και αυθεντικής, εάν θέλετε σχέσης, με τον αγροτικό κόσμο για το δικό τους συμφέρον».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ήδη έχει δώσει εντολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες να κλείνουν τις πύλες εισαγωγής και σημείωσε πως ήδη έκλεισαν στην Κομοτηνή και στα Φάρσαλα.
Για την ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ, ο Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων,  αφού αναφέρθηκε  στην κατάσταση που παρέλαβε τον Οργανισμό  η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, (το χρέος του  ξεπερνούσε τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση το σύστημα θα κατέρρεε), είπε χαρακτηριστικά:
«Έχουν τη δυνατότητα οι αγρότες, όταν δεν θέλουν να καταβάλουν ασφαλιστική εισφορά τώρα, να μην υπογράφουν τη δήλωση καλλιέργειας. Όμως θεωρώ, το να τους προτρέπουμε να μην υπογράφουν τη δήλωση, είναι σαν να τους κοροϊδεύουμε και να τους εξωθούμε στο περιθώριο, γιατί θα μείνουν ανασφάλιστοι. Έχω δεσμευθεί ότι με την εφαρμογή φέτος του νόμου, τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο που θα κάνουμε απολογισμό, όπου χρειαστεί να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα,  θα τα αλλάξουμε. Αλλά,  ο νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Και πρόσθεσε: «Δώσαμε στους  παραγωγούς τη δυνατότητα να δηλώνουν την καλλιέργειά τους με συν-πλην 20%, με δική τους ευθύνη και να πληρώνουν την εισφορά σε τέσσερις ισόποσες δόσεις. Όσων η εισφορά είναι μικρότερη των 20 ευρώ τους τη χαρίσαμε. Δεν πρόκειται για χαράτσι».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, επισήμανε ότι με τη διαδικασία αυτή ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος, ένα καινούργιο σύστημα. Γίνεται μια προσπάθεια προοδευτικής αντιμετώπισης και λύσης του προβλήματος. «Προσπαθούμε να σώσουμε τον ΕΛΓΑ για να μην πάνε οι αγρότες σε ιδιωτική ασφάλιση και θα περίμενα από το ΚΚΕ να βάλει πλάτη σ΄ αυτό». 

ΠΗΓΗ: minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates