Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προτροπές Παπανδρέου να «ξαναδούν» στο ΥΠΑΑΤ το ν/σ για τις ΑΣΟ και «προσκλήσεις» για ΔΩΔΩΝΗ.

Την επανεξέταση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Καλαβρύτων και της Παναιγιάλειας Ένωσης κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα προβλήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό ν’ ακούσει τις απόψεις των συνεταιριστών επί του θέματος.
Στην σύσκεψη με τους φορείς στην οποία συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός συζητήθηκαν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξήρε το έργο της ΕΑΣ Καλαβρύτων, ενώ δεν δίστασε ν’ απευθύνει πρόταση – πρόσκληση στους συνεταιριστές, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη ΔΩΔΩΝΗ.
Αναφορικά με το ζήτημα που απασχολεί το συνεταιριστικό κίνημα και δεν είναι άλλο από το νομοσχέδιο, ο Γιώργος Παπανδρέου, παρότρυνε τον παριστάμενο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Κουτσούκο, να δει με προσοχή τις προτάσεις των τοπικών συνεταιρισμών και της ΕΑΣ Καλαβρύτων.
Η περιφέρεια που παρουσιάζει τους χαμηλότερους δείκτες παντού, όπως είπε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Μεταξύ των προβλημάτων είναι οι εκκρεμότητες στην δημιουργία υποδομών φυσικού αερίου, η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού και της Ολυμπίας Οδού, η δημιουργία διεθνούς αεροδρομίου που θα εξυπηρετεί την Ηλεία και την Αχαΐα, η δημιουργία του νέου λιμένος Πατρών και η πλήρης λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, είναι τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια, από πλευράς έργων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η λειτουργία του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", που υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας του σεισμού του 2008, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates