Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μηδενικές αυξήσεις από την ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. - Ανακοίνωση Στ. Καλογιάννη - Συμπαράσταση Αλ. Καχριμάνη.


Στ. Καλογιάννης: Να ανακαλέσει την απόφασή της
Συμπαράσταση  Περιφερειάρχη στους κτηνοτρόφους – προμηθευτές  της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης- κατά πλειοψηφία αποφάσισε στην παρούσα φάση να μην προχωρήσει σε αύξηση των τιμών αγοράς γάλακτος λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα: «Όπως είναι γνωστό η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. πάντα παρέχει τις υψηλότερες τιμές αγοράς γάλακτος στους παραγωγούς της Ηπείρου. Στην σημερινή συγκυρία οι μέσες τιμές της αγοράς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ είναι: -ΕΙΔΟΣ ευρώ/κιλό: ΠΡΟΒΕΙΟ, ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: 0,9693, ΤΙΜΗ ΔΩΔΩΝΗΣ: 1,0793, ΔΙΑΦΟΡΑ: 0,110, Δ%: +11,3 -ΕΙΔΟΣ ευρώ/κιλό: ΓΙΔΙΝΟ, ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: 0,5759, ΤΙΜΗ ΔΩΔΩΝΗΣ: 0,5995, ΔΙΑΦΟΡΑ: 0,023, Δ%: +  3,9 -ΕΙΔΟΣ ευρώ/κιλό: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ, ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: 0,3746, ΤΙΜΗ ΔΩΔΩΝΗΣ: 0,4375, ΔΙΑΦΟΡΑ: 0,062, Δ%: +16,5

Στις παρούσες τιμές δεν υπολογίζεται το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας από τις χορηγούμενες προκαταβολές, που η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. δίνει στους παραγωγούς.
Ως γνωστόν η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς (2010) έδωσε ως συμπληρωματική τιμή στους παραγωγούς το 45% περίπου των ετήσιων κερδών της. Ποσό το οποίο ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ.
Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση».

Στ. Καλογιάννης: Να ανακαλέσει την απόφασή της
«Να ανακαλέσει η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ την απόφασή της για μηδενική αύξηση στην τιμή του γάλακτος», ζητά με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη αναφέρονται τα εξής: «Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΩΔΩΝΗΣ για μηδενική αύξηση στις τιμές του γάλακτος και μάλιστα παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις της κατά την Γενική Συνέλευση είναι απαράδεκτη.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την κτηνοτροφία, που οφείλεται στις πολύ αυξημένες τιμές των ζωοτροφών και με την τιμή του πετρελαίου να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, είναι απολύτως αναγκαία η αναπροσαρμογή της τιμής του εισκομιζόμενου γάλακτος. Σε διαφορετική περίπτωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου ωθείται στην χρεωκοπία, με ευθύνη της ανίκανης σημερινής κυβέρνησης.
Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ οφείλει να ανακαλέσει αμέσως την χθεσινή της απόφαση, να ακούσει τη φωνή αγωνίας των κτηνοτρόφων και να προσαρμόσει αμέσως την τιμή του γάλακτος στις σημερινές συνθήκες».

Συμπαράσταση  Περιφερειάρχη στους κτηνοτρόφους – προμηθευτές  της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»
Τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των κτηνοτρόφων –  προμηθευτών της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παρέστη στη συγκέντρωση που έγινε χθες, Τρίτη 10 Μαΐου, στη γαλακτοβιομηχανία.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχτεί από την Πολιτεία ο πρωτογενής τομέας και με την ευκαιρία αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών για την λειτουργία των αρδευτικών δικτύων.
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας, ανέφερε ότι παρά τις δηλώσεις του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, δεν έχουν διατυπωθεί ακόμη οι επίσημες κυβερνητικές αποφάσεις και ως εκ τούτου ισχύουν ακόμη οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων Υπουργών.  Διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι θα στηρίξει τις τελικές τους προτάσεις και μετά τη διαβίβασή τους στην Περιφέρεια, θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Συνεχίζεται η κατάληψη
Στη σύσκεψη των φορέων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/5/2011 στο χώρο της Βιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», με πρωτοβουλία των Κτηνοτρόφων και με σκοπό την διαφύλαξη των συμφερόντων των Μετόχων - Παραγωγών - Εργαζομένων, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Συνέχιση της κατάληψης και απαγόρευση της εισόδου των μελών της διοίκησης (οι οποίοι εγκατέλειψαν νύχτα) τους χώρους της εταιρίας.
2. Η εταιρία συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία της παράγοντας τα εξαιρετικής ποιότητας αγνά προϊόντα και εξυπηρετώντας όλους τους Συνεργάτες της με τους υπηρεσιακούς της παράγοντες.
Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι να αντικατασταθεί το Δ.Σ. της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.».
3.Τη δημιουργία Επιτροπής από όλους τους φορείς της Ηπείρου με σκοπό καταρχήν την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον Ηπειρώτη Πρώτο Πολίτη της Χώρας) και όλους τους πολιτικούς φορείς για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και την τήρηση των καταστατικών δεσμεύσεων της εταιρίας.
Το Νέο Δ.Σ. θα πρέπει να διοικεί την εταιρία σεβόμενο τις Καταστατικές Αρχές, τα Συμφέροντα των Παραγωγών - Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ηπείρου και του Καταναλωτικού Κοινού στο οποίο απευθύνεται.
ΚΑΛΟΥΜΕ τον Ηπειρωτικό Λαό, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, να συνεχίζει να στηρίζει τα προϊόντα της εταιρίας και τη συλλογική προσπάθεια των Κτηνοτρόφων - Παραγωγών – Εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates