Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Να καταργηθεί η εγγυητική επιστολή για τους αγρότες που επενδύουν σε φωτοβολταϊκά, ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ.


Την άμεση παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος, κας Τίνας Μπιρμπίλη, προκειμένου να υιοθετηθεί η κατάργηση της εγγυητικής επιστολής ύψους 15.000 € από τους επαγγελματίες αγρότες, ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης του φωτοβολταϊκού τους σταθμού με τη ΔΕΗ, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας. Η παρέμβαση της υπουργού κρίνεται απαραίτητη καθώς η εγγυητική επιστολή επιβαρύνει άσκοπα τους αγρότες συνιστώντας άνιση μεταχείρισή τους έναντι άλλων ενδιαφερόμενων επενδυτών, ενώ το θέμα έχει τεθεί από την Συνομοσπονδία από τον Απρίλιο και δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καραμίχας στην επιστολή του, οι επενδύσεις Φ/Β σταθμών των επαγγελματιών αγροτών διαθέτουν έγκριση χρηματοδοτικής μίσθωσης από την ΑΤΕ Leasing ΑΕ και όχι απλά επιστολή εκδήλωσης θετικού ενδιαφέροντος, ενώ ταυτόχρονα η ολοκλήρωσης της επένδυσης αναλαμβάνεται από την Τράπεζα, γεγονός που καθιστά πλήρως διασφαλισμένη την υλοποίησή της.
Τονίζεται εξάλλου ότι με την υπογραφή της σύμβασης του αγρότη με την ΑΤΕ Leasing, η Τράπεζα καθίσταται ιδιοκτήτρια του φωτοβολταϊκού σταθμού και άρα δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης ως προς την υλοποίηση της επένδυσης από τους αγρότες αυτούς.
Με βάση τα παραπάνω η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής από αυτούς τους επαγγελματίες αγρότες, ταυτόχρονα με την υπογραφή σύμβασης για τους όρους διασύνδεσης με τη Δ.Ε.Η., δεν σχετίζεται με την διασφάλιση της υλοποίησης της επένδυσης, γεγονός που συνιστά άνιση μεταχείριση των αγροτών έναντι άλλων ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Για το πλήρες κείμενο της επιστολής, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates