Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μέσα στο 2011 «πιάνει δουλειά» ο σύμβουλος πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ.


 Την πεποίθηση ότι δεν αναμένεται να γίνει «ούτε κούρεμα, ούτε αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, εξέφρασε απόψε, στη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της ATEBank, Θεόδωρος Πανταλάκης. Πρόσθεσε ότι το μεγάλο βάρος της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να δοθεί στη μείωση του κόστους λειτουργίας του κράτους και στη συγκράτηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, «το οποίο έτσι όπως αυξάνεται πάνω από 7% ετησίως, θα έχει διευρυνθεί κατά ένα ΑΕΠ σε 12 χρόνια από σήμερα, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική». Ο κ. Πανταλάκης ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2011 θα προσληφθεί σύμβουλος πώλησης και για τη ΔΩΔΩΝΗ.
Ο κ. Πανταλάκης επεσήμανε ότι, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρά και μεγάλα τραπεζικά σχήματα και πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή θα γίνουν συγχωνεύσεις [τραπεζών], αλλά τα πράγματα δεν είναι ώριμα ακόμη». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Πανταλάκης και στο ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας-Alpha Βank, ενώ επισήμανε: «Οι συγχωνεύσεις είναι καλές, αλλά για να γίνουν χρειάζονται αντίστοιχες πολιτικές και συνθήκες ισορροπίας προσωπικών φιλοδοξιών [...] Σε μια συγκυρία, όπως η σημερινή, δεν πρέπει να παίζουν ρόλο τα δικά μας θέματα, αλλά το τί έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Επανέλαβε την απόφαση της ATEBank για αναδιάρθρωση με μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά 25% μέχρι το 2013, αλλά και για απεμπλοκή από όλες τις θυγατρικές του μη χρηματοπιστωτικού τομέα. Αναλυτικότερα:
-Για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), στην οποία η ΑΤΕ κατέχει ποσοστό άνω του 82%, ο κ. Πανταλάκης σημείωσε ότι, «από ό,τι φαίνεται θα υπάρξει ενδιαφέρον» εξαγοράς, με βάση τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα του συμβούλου. Σε σχέση με τα τρία εργοστάσια της εταιρίας, σε Σέρρες, Ορεστιάδα και Πλατύ, που κινδύνευαν να κλείσουν λόγω έλλειψης πρώτης ύλης, επεσήμανε ότι «είτε τα κλείσεις είτε τ΄ανοίξεις, οι μεταβολές είναι πολύ μικρές», οπότε θα μείνουν ανοιχτά. 
Κληθείς να σχολιάσει την απροθυμία των αγροτών να σπείρουν τεύτλα, σημείωσε ότι αυτή δεν οφείλεται στην τιμές που προσφέρθηκαν («στο παρελθόν, με τις επιδοτήσεις, οι τιμές ήταν πολλές φορές εξωπραγματικές»), αλλά στη σταδιακή εξάλειψη των κοινοτικών επιδοτήσεων. «Όλη η γκρίνια είναι γιατί η ΕΒΖ δεν αγοράζει σκουπίδια όπως τεύτλα με ζαχαρικό τίτλο (pol) 6%, που η επεξεργασία τους συνεπάγεται διπλό βιομηχανικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά.
-Για τη Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης (ΣΕΚΑΠ), στην οποία η ΑΤΕ δεν έχει καταστατική πλειοψηφία (ποσοστό περίπου 44%), ο κ. Πανταλάκης εξέφρασε -ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της εταιρίας- την ελπίδα ότι «οι μέτοχοι θα εγκρίνουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, που έχει προτείνει η ΑΤΕ, καθώς και τη σχετική τροποποίηση καταστατικού». 
Ξεκαθάρισε ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση, ενώ επικαλούμενος τη διοίκηση της εταιρίας, είπε ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ουδείς έχει έρθει σε επαφή με την ΑΤΕ για εξαγορά του μεριδίου της στη ΣΕΚΑΠ, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες για ύπαρξη τουρκικού ενδιαφέροντος.
Για τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στην οποία κατέχει ποσοστό περίπου 68%, σημείωσε ότι μέσα στο 2011 θα γίνει η πρόσληψη του συμβούλου, που θ΄αναλάβει την πώληση της εταιρίας, ενώ διεμήνυσε ότι η ΑΤΕ θα επιδιώξει να μεγιστοποιήσει το κέρδος από τη διάθεση της συμμετοχής της.

Σε επικοινωνία του paseges.gr με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων, εκ των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗ, ο κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης επανέλαβε τις απόψεις των φορέων της περιοχής, γνωστοποιώντας ότι η τράπεζα απέστειλε και πάλι στις Ενωσεις – μετόχους της ΔΩΔΩΝΗ, έπειτα από τη Γενική Συνέλευση της ΑΤΕ το έγγραφο που αναφέρει τα περί απεμπλοκής από την εταιρεία.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates