Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συναγερμός για δηλητηριασμένα αγγουράκια στην Ε.Ε.


Οι υγειονομικές αρχές της Αυστρίας ανακοίνωσαν την Κυριακή 29 Μαΐου ότι αποσύρουν από περίπου τριάντα καταστήματα με είδη διατροφής τα αγγουράκια που προέρχονται από τους ισπανούς προμηθευτές, τα προϊόντα των οποίων ενδέχεται να προκάλεσαν τη μόλυνση από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh), η οποία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 10 ανθρώπων στη Γερμανία.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αυστριακής Υπηρεσίας Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας (AGES), δύο γερμανικές εταιρείες παρέδωσαν σε 33 καταστήματα με βιολογικά είδη διατροφής λαχανικά που προέρχονταν από προμηθευτές στην Ανδαλουσία για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα μολυσμένα με το Eceh.

Η απόσυρση αυτή δεν αφορά μόνον τα αγγουράκια, αλλά και τις τομάτες και τις μελιτζάνες της ιδίας προέλευσης, προσθέτει η υπηρεσία.

Η AGES ζητεί επίσης από τους καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα για τα οποία υπάρχει υποψία να είναι μολυσμένα "να τα πετάξουν".

Η μόλυνση από το βακτηρίδιο αυτό εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Γερμανία, όπου έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 10 ανθρώπων και έχει προσβάλλει 300.

Στην Αυστρία εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε γερμανούς τουρίστες. Η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε και ο ένας από αυτούς βγήκε από το νοσοκομείο χθες, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Υγείας.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates