Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.


Απάντηση    29/4/2011 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλε μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (ο οποίος για αυτό το λόγο έλαβε Διαχειριστική Επάρκεια, απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο ΕΣΠΑ ως Αναθέτουσα Αρχή) την πρόταση με τίτλο ‘Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (eΥπΑΑΤ)’ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’.

Από την εν λόγω πρόταση επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση 9 (εννέα) υποέργα με εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό περίπου 12.700.000Euros. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι φορέας λειτουργίας 2 υποέργων, το ΥπΑΑΤ 7 υποέργων και ο ΕΛΓΑ ενός υποέργου.

Το αναφερόμενο υποέργο με τίτλο «Ανάπτυξη Ενιαίας Διαδικτυακής Πύλης (Portal) Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΥπΑΑΤ καθώς και Ασφάλειας και Ολοκλήρωσης Συστημάτων», προϋπολογισμού 1.146.750,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) αποτελεί κομβικό έργο της επιτυχούς υλοποίησης του συνολικού εγχειρήματος του eΥπΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος του υποέργου δεν καλείτε απλά να αναπτύξει μια Διαδικτυακή Πύλη, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη ασφάλειας και ολοκλήρωσης όλων των συστημάτων που θα αναπτυχθούν στα λοιπά υποέργα της εγκεκριμένης πρότασης παρέχοντας κατάλληλες υποστηρικτικές υπηρεσίες που περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη του υποέργου. Ο στόχος είναι ο πολίτης-αγρότης να έχει πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών του eΥπΑΑΤ μέσω μιας μοναδικής διεπαφής, αυτής του εν λόγω υποέργου.

Σημειώνεται ότι πριν από την δημοσίευση του τεύχους διακήρυξης του υποέργου, έχει προηγηθεί ανοιχτή δημόσια διαβούλευση 20 ημερών (με πολύ μεγάλη συμμέτοχη, όπου το σύνολο των σχολίων απαντήθηκαν στο τεύχος της διακήρυξης) και ενδελεχής έλεγχος του τεύχους διακήρυξης από την Ειδική Υπηρεσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των κανόνων του ΕΣΠΑ.

Πέρα από την έγκαιρη, έγκυρη και διαφανή απόδοση των κοινοτικών επιδοτήσεων στους δικαιούχους που αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο του Οργανισμού, ο ΟΠΕΚΕΠΕ για πρώτη φορά μέσω του eΥπΑΑΤ, προσπαθεί να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους για επενδύσεις προς όφελος πολιτών-αγροτών μη επιβαρύνοντας τον τακτικό του προϋπολογισμό.

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ θεωρεί ότι είναι υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης να ενθαρρύνει την συμμέτοχη στο αυτονόητο, στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και στην έκθεση του στελεχιακού δυναμικού σε καινοτόμες τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών.



Περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Γαλαντόμος ο ΟΠΕΚΕΠΕ...

932 χιλ. ευρώ για ένα portal!

29/04/2011 06:56 Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τον «αμαρτωλό» επί γαλάζιας διακυβέρνησης ΟΠΕΚΕΠΕ. Τον φορέα δηλαδή πληρωμών ελέγχων ενισχύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος είχε μετατραπεί επί των ημερών του τέως υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη σε άντρο προσλήψεων παιδιών της ΝΔ.

Να όμως που και σήμερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λέει να μας αφήσει να ησυχάσουμε. Κι αυτό διότι όπως πληροφορείται το protothema.gr, η διοίκησή του ετοιμάζεται να δαπανήσει εν μέσω κρίσης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 932.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός και μόνο portal!

Όπως αναφέρει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού πρόκειται για ένα portal «για την παροχή ευρείας γκάμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους αγρότες/πολίτες και σε όσους ανήκουν στον αγροτικό τομέα».

Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 3 Ιουνίου, όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως κανένας επίσημος φορέας, παρά τις ενοχλήσεις μας δεν απάντησε σχετικά με αυτήν την τρανταχτή δαπάνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που πληροφορούμαστε πως έχει δώσει, δεν φαίνεται να δίνει με σαφήνεια τον λόγο για τον οποίο το εν λόγω portal θα κοστίσει τόσο πολύ.

Μπορεί δηλαδή να δημιουργείται ένας δικτυακός χώρος για την ενημέρωση αναφορικά με τις ενισχύσεις σε γεωργία και κτηνοτροφία, όμως το κόστος είναι υπερβολικό.

Ήδη για το θέμα έχει ενημερωθεί -σύμφωνα με πηγές μας- και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος και σύντομα θα παρέμβει.

ΠΗΓΗ: ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates