Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Άδικες και απαράδεκτες οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ καταγγέλλει ο Γιώργος Καρασμάνης


Άδικες και απαράδεκτες χαρακτήρισε ο κύριος Γιώργος Καρασμάνης Βουλευτής Πέλλας, τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στα χωριά Προφήτης Ηλίας, Καλή και στην ευρύτερη περιοχή Σκύδρας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση τον περασμένο Ιούνιο. Στο e-mail που μου εστάλει, υπάρχει και το κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σας το παραθέτω.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: « Άδικες και απαράδεκτες οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στα χωριά Προφήτης Ηλίας, Καλή και στην ευρύτερη περιοχή Σκύδρας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση τον περασμένο Ιούνιο ».

Τον περασμένο Ιούνιο προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημίες σε διάφορες καλλιέργειες και ιδιαίτερα σε ροδακινοκαλλιέργειες από εκτεταμένη και σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Σκύδρας και του πρώην Δήμου Μενηίδος με επίκεντρο τα χωριά Προφήτης Ηλίας και Καλή.
Συνέπεια της θεομηνίας αυτής ήταν η ολοσχερής καταστροφή της παραγωγής με αποτέλεσμα να πάνε χαμένοι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για τους ροδακινοπαραγωγούς και τις οικογένειές τους.
Και αντί ο ΕΛΓΑ να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των αγροτών, δείχνοντας πρωτοφανή σκληρότητα και αναλγησία προχώρησε σε άδικες και απαράδεκτες εκτιμήσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένη πικρία και αγανάκτηση στους πληγέντες παραγωγούς, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους
όταν έλαβαν τα εκτιμητήρια στα χέρια τους και διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με έναν πρωτοφανή εμπαιγμό εκ μέρους του ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπλήρωσαν με τις δηλώσεις ζημίας που υπέβαλαν.

Επειδή τέτοιου είδους συμπεριφορές και ενέργειες, εκτός από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν εκατοντάδες οικογένειες, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι της οργανωμένης πολιτείας και διογκώνουν την τάση εγκατάλειψης και φυγής από την Ύπαιθρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο.

Επειδή ο ΕΛΓΑ οφείλει να στηρίζει τους Έλληνες αγρότες με δίκαιες και σωστές εκτιμήσεις που ν’ ανταποκρίνονται στο μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί και όχι να τους εμπαίζει προχωρώντας σε ανήκουστες εκτιμήσεις, οι οποίες
ουσιαστικά οδηγούν σε αποζημιώσεις ψίχουλα ενώ το μέγεθος των καταστροφών αγγίζει το 100%.

Επειδή οι εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ έγιναν στις προαναφερθείσες περιοχές με καθυστέρηση αρκετών μηνών με ότι αυτό συνεπάγεται στην ορθότητα των πορισμάτων ζημίας, από τη στιγμή μάλιστα που οι εκτιμητές δεν βρήκαν ούτε δείγμα φρούτου στα δέντρα την χρονική περίοδο εκείνη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός και καλείται, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε προς αποκατάσταση της αδικίας να επανεξεταστούν όλες οι δηλώσεις ζημίας των ροδακινοπαραγωγών των χωριών Προφήτης Ηλίας, Καλή, και της ευρύτερης περιοχής της Σκύδρας που ήταν στο επίκεντρο της σφοδρής χαλαζόπτωσης του περασμένου Ιουνίου, προκειμένου οι πληγέντες παραγωγοί να λάβουν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις που θ’ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν.

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates