Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Περιφερειακή σύσκεψη συνεταιριστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την Υφυπ. Αγρ. Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη


Στη Γέφυρα Καλογήρου την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου
Διαβούλευση για το νομοσχέδιο περί συνεταιρισμών
Στην Άρτα θα βρίσκεται την επόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να συζητήσει με τα κομματικά συνεταιριστικά στελέχη της Ηπείρου, σε περιφερειακή συνάντηση που θα γίνει στην γέφυρα Καλογήρου. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τάτση,  οι περιφερειακές αυτές συναντήσεις αποφασίστηκαν στην σύσκεψη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ που έγινε πριν δυο εβδομάδες στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.
 «Εκεί με την παρουσία του υπουργού και των δυο υφυπουργών συζητήθηκε το θέμα των συνεταιριστικών οργανώσεων, με στελέχη συνεταιριστικά απ’ όλη την Ελλάδα που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και αποφασίστηκε μια αντίστοιχη συνάντηση να γίνει κατά Περιφέρεια. Έτσι λοιπόν στις 25 του μήνα, ημέρα Παρασκευή θα είναι κοντά μας η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη η οποία θα αναπτύξει στα συνδικαλιστικά – συνεταιριστικά στελέχη του κόμματός μας της περιοχής της Ηπείρου, τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με το νομοσχέδιο περί Συνεταιρισμών», δήλωσε ο κ. Τάτσης.
Αναφορικά με την πληροφορία της επίσκεψης του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη η οποία και σε ό,τι αφορά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Άρτα με την παρουσία του παραμένει σε εκκρεμότητα ο κ. Τάτσης μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε: «Αυτή είναι μια κομματική διαδικασία και φυσικά θα υπάρξει επόμενη με την παρουσία του υπουργού, που όπως καλά γνωρίζεται θα έρθει στην Άρτα όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος, γιατί είναι πολύ φορτωμένη η ατζέντα του με τις υποχρεώσεις στο υπουργείο. Εκτιμώ όμως ότι αν όχι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, δηλαδή στις επόμενες ημέρες, στις αρχές του επόμενου μήνα θα έρθει».
Αναφορικά με το τι αναμένεται να θέσει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στην κ. Αποστολάκη σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν το νομό της Άρτας ο κ. Τάτσης είπε: «Εμείς είχαμε συνεδριάσει ως τομέας Αγροτικού Νομαρχιακής Επιτροπής πριν γίνει η σύσκεψη κεντρικά στην Αθήνα. Εκεί είχαν αναφερθεί όλα τα προβλήματα τα οποία αφορούν στα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο την ελιά, ενώ είχαν παραβρεθεί και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων που μας κατέθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούν και τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Αυτά καταγράφηκαν και όλα κατατέθηκαν κεντρικά στην σύσκεψη που έγινε με την παρουσία και του υπουργού κ. Σκανδαλίδη. Οπότε σίγουρα τα γνωρίζει τα θέματα το υπουργείο όμως εκτιμούμε ότι είναι καλύτερα να τεθούν και στην περιφερειακή αυτή συνάντηση από πρώτο χέρι και να είναι πιο ζωντανός ο διάλογος αλλά και να καταγραφούν σε μια απευθείας επικοινωνία των συνεταιριστικών στελεχών. Αλλά και εμείς έχουμε μεταφέρει την έντονη ανησυχία για την αδιάθετη παραγωγή, για τα προβλήματα που υπάρχουν στα ακτινίδια, για την ελιά και φυσικά για την ΔΩΔΩΝΗ και το μέλλον του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας γενικά».
Η συνάντηση θα γίνει στην Γέφυρα Καλογήρου στο καφενείο «Γκίζα», ώστε να μοιραστούν οι αποστάσεις μεταξύ των Περιφερικών Ενοτήτων της Ηπείρου, και τον συντονισμό της διαδικασίας έχουν αναλάβει από κοινού οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ Άρτας και Πρέβεζας, αφού είναι στο κομβικό σημείο μεταξύ των δυο νομών.
Σχετικά με το αν και κατά πόσο το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης έχει καθυστερήσει στην προώθηση και του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και γενικότερα στην προώθηση λύσεων εν συγκρίσει με τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στην χώρα και ειδικά στην Ήπειρο, ο κ. Τάτσης δήλωσε: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει καταθέσει και άλλα νομοσχέδια, δεν ξέρω βέβαια τι προτεραιότητες έχει θέσει ο υπουργός, πάντως νομίζω ότι μετά από έναν χρόνο που κατατίθεται το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς δεν είναι και τόσο αργά. Οι συνεταιρισμοί χωλαίνουν εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι σε λίγο διάστημα θα γίνει νόμος το νομοσχέδιο, έτσι ώστε κυρίως ι ελεγκτικοί μηχανισμοί του να μπορέσουν να ενισχύσουν τη συνεταιριστική διαδικασία και το συνεταιριστικό κίνημα».
(17/2/2011)

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates