Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπαράθεση στη βουλή για τα αγροτικά μπλόκα.


Σκληρή αντιπαράθεση στην Βουλή έφερε η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών να απαγορεύσει «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» την κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων στο οδικό δίκτυο Λευκώνα - Προμαχώνα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κ. Μαρκόπουλος, κατήγγειλε την απόφαση αυτή και ζήτησε «να έρθει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσής ώστε να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει αν καλύπτει πολιτικά αυτή την απόφαση», που όπως είπε, «καταλύει συνταγματικές ελευθερίες» και αποδεικνύει το δέσιμο της χώρας με τις αποφάσεις της τρόικας.
Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Παπουτσής τόνισε πως η απαγόρευση των κινητοποιήσεων και της «απόπειρας συναθροίσεων», δεν αφορά ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού Σερρών - κάτι που υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά μονάχα μια απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, προκειμένου να αποφευχθεί μια επανάληψη του κλεισίματος των συνόρων «που έκανε πέρσι την χώρα, περίγελο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Η κυβέρνησή σας, επιλέγει τον φόβο για να περάσει τις πολιτικές της» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως «οι συνδικαλιστές αγρότες είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι». «Η φράση που καλύψατε περί «απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων», θυμίζει άλλες εποχές» συνέχισε ο Κ. Μαρκόπουλος. «Εσείς ως πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ έχετε υποστεί πολιτική μετάλλαξη; Εσείς διαπραγματευόσασταν για το πώς θα συνοδεύστε 237 λαθρομετανάστες από το κτίριο της Νομικής. Πρέπει να στείλουμε μη κυβερνητικές οργανώσεις στους αγρότες να τους προστατεύουν, για να μην τους συλλάβετε;»

Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής ο οποίος δήλωσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη: ο κάθε πολίτης έχει το απόλυτο δικαίωμα να εκφράσει τις αντιρρήσεις του και να διαδηλώσει, όμως δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εμποδίζει την οικονομική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων και κυρίως την ασφαλή διέλευση από τα σύνορα της χώρας με την Βουλγαρία επηρεάζοντας την εσωτερική λειτουργία της αγοράς της Ε.Ε.». Υιοθετώντας την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι τόσο οι εισαγγελικές όσο και οι αστυνομικές αρχές της περιοχής είχαν ενημερώσει σχετικά τους τοπικούς ηγέτες των αγροτών ότι «δεν θα επιτραπεί να κλείσουν τα σύνορα και να δημιουργήσουν διεθνές πρόβλημα».

Η αντιπαράθεση άγγιξε το «κόκκινο» όταν μετά τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εγκαλώντας την ότι προχωρεί σε αυταρχικές μεθόδους άλλων εποχών. Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι «το αποφασίζομεν και διαττάσσομεν ξεφεύγει από όλα τα όρια και πλαίσια», διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι «το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν θα δεχθεί ΜΑΤ δακρυγόνα και μέτρα καταστολής».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ποινικοστάσιο αφού με την επίμαχη απόφαση απαγορεύεται ακόμη και η υποψία συναθροίσεων», λέγοντας μάλιστα ότι «από τα χρόνια της χούντας έχουμε να δούμε τέτοια απαράδεκτη πρακτική», την οποία παρομοίασε με «κήρυξη στρατιωτικού νόμου» στις Σέρρες.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι απαντά «με προϊούσα αυταρχικότητα κάνοντας επίδειξη ισχύος». «Χάσατε την ψυχραιμία σας και υποπέσατε σε ατόπημα: Διαιρέσατε τους αγρότες της χώρας σε μπλε και σε πράσινους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Κατηγορηματικά αντίθετος στο κλείσιμο των συνόρων, δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, μέλος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Νίκος Τσούκαλης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «υπουργικό ατόπημα» την αποδοχή της ορθότητας της ενέργειας του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών.

«Ο καθένας έχει την ιστορία του, έχει δικαίωμα να κρίνει τον άλλον, να πει τις απόψεις του, να προσεγγίσει την αλήθεια. Ας μην εκμεταλλευόμαστε μια συστηματική προσπάθεια ανεύθυνης αντιπολίτευσης που επιχειρεί η ΝΔ τόσην ώρα», είπε στους εκπροσώπους της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κ. Παπουτσής.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates