Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης  της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σχετικής  ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και αφορά 1542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος: « η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία για δύο λόγους. Πρώτον, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων, καταπολεμά την παχυσαρκία, περιορίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει την διάθεση φρούτων και την οικονομική θέση των παραγωγών μας.»
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φορέας εκτέλεσης του έργου.
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2011


ΠΗΓΗ: minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates