Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι αγρότες από Δευτέρα βγαίνουν στα μπλόκα.


Θεού θέλοντος, καιρού επιτρέποντος αλλά και… facebook βοηθούντος, οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας από Δευτέρα βγαίνουν στα μπλόκα, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες σκοπεύουν να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διασφαλίσουν τη μαζική παρουσία συναδέλφων τους στα μπλόκα με γενικό κάλεσμα μέσω των δημοφιλέστερων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, μέσα από το οποίο σχεδιάζουν να έχουν συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση!

Ορατός ο κίνδυνος να κοπεί και πάλι η Ελλάδα στα δύο από τους οργισμένους αγρότες

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να κοπεί στα δύο η Ελλάδα καθώς στόχος των αγροτών -ανάλογα βέβαια με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις- είναι να στήσουν μπλόκα σε 14 σημεία του οδικού δικτύου από το ύψος των Μικροθηβών μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

«Υπάρχει οργή στα καφενεία της ελληνικής επαρχίας. Μπορεί η υπομονή μας να είναι τεράστια αλλά η οργή ξεχειλίζει..» τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδηρόπουλος περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική ύπαιθρο: «Τα χωράφια πολλών από εμάς είναι αποθηκευμένα ενώ αρκετοί έχουν μπει στον Τειρεσία για μικροποσά της τάξεως των 80 και 100 ευρώ. Υπάρχει φτώχια και ο αγρότης δεν έχει να δώσει τρία ευρώ στο παιδί του για να φάει μία τυρόπιτα στο σχολείο.Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία και δεν έχουμε λεφτά να σπείρουμε τα χωράφια» τονίζει ο Λαρισαίος αγρότης κάνοντας έκκληση προς κάθε κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο βαμβάκι, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων και τη μείωση των τιμών των ζωοτροφών.

ΠΗΓΗ: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates