Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Να γίνουν έγκαιρα οι μετακλήσεις αλλοδαπών εργατών γης


   Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2011
 
ΘΕΜΑ: « Να γίνουν έγκαιρα οι μετακλήσεις αλλοδαπών εργατών γης ».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινα αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών πολλών αγροτών του Νομού μου και αυτό διότι, ενώ έχουν προβεί στις αρχικές απαιτούμενες ενέργειες από το Σεπτέμβριο του 2010 για τη μετάκληση αλλοδαπών αγροτών γης προκειμένου να βοηθηθούν στις καλλιέργειές τους, πέντε μήνες μετά δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πώς και πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί. Με αφορμή  μάλιστα το γεγονός πως πέρυσι τέτοιο καιρό Κυβερνητικοί παράγοντες με δελτία τύπου ανακοίνωναν την άρση των εγγυητικών και την απλούστευση των διαδικασιών της μετάκλησης, ένα χρόνο μετά και λίγες μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής του σπαραγγιού, παρουσιάζεται το φαινόμενο οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να μην γνωρίζουν πότε και με ποιον τρόπο θα γίνει η διαδικασία της μετάκλησης.
Επειδή κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρούνται διάφορα προβλήματα που αφορούν την έγκαιρη έλευση των αλλοδαπών εργατών γης, αλλά φέτος ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αφού κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τη διαδικασία μετάκλησης λόγω της παρατηρούμενης Κυβερνητικής ολιγωρίας.
Επειδή είναι επιτακτική  ανάγκη η έγκαιρη προσέλευση των αλλοδαπών εργατών γης, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι παραγωγές θα μείνουν στα χωράφια με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία του τόπου.
          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
Εάν θα ληφθούν και πότε οι αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να έρθουν έγκαιρα οι μετακλητοί αλλοδαποί εργάτες γης;

                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ. κ. 1.  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
                            2.   Υπουργό Εξωτερικών
                            3.   Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
                            4.    Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                            5.    Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής
                                   Διακυβέρνησης
   

Ο Ερωτών:

Γιώργος Καρασμάνης

ΠΗΓΗ: Μου εστάλει με e-mail από τον Γιώργο Καρασμάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates