Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:        

       «Οι αγρότες αποτελούν και αυτοί θύματα της νέας, ληστρικής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των επιταγών του Μνημονίου.
       Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, που επέβαλε η κυβέρνηση με την κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, μόνο ως χαράτσια μπορούν να χαρακτηρισθούν αφού :
·         Στο σύνολό τους είναι αυξημένες κατά 50% έως και 100%, σε σχέση με τις εισφορές, που κατέβαλαν μέχρι πέρσι οι αγρότες.
·         Ο καθορισμός τους έγινε με αυθαίρετα στοιχεία (στρεμματικές αποδόσεις, τιμές προϊόντων), που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
·         Έγινε, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση και διάλογο με τους φορείς των αγροτών.
·         Είναι ισοπεδωτικές, αφού όλοι οι αγρότες ενός Νομού ή ολόκληρης της Επικράτειας θεωρούνται ότι έχουν ακριβώς την ίδια στρεμματική απόδοση και πήραν ακριβώς την ίδια τιμή επί μια πενταετία.
·         Δεν οδηγούν, σε περίπτωση ζημιών στη φυτική παραγωγή ή απώλειας κεφαλαίου στη ζωική, σε καλύτερες αποζημιώσεις, αλλά σε μικρότερες από όσες δίνονταν μέχρι πέρσι.
·         Αντιθέτως, οι αυξημένες ασφαλιζόμενες αξίες, οδηγούν σε δυσμενέστερη φορολογική μεταχείριση των αγροτικών εισοδημάτων στο άμεσο μέλλον.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις ληστρικές αυτές ασφαλιστικές εισφορές και με διάλογο με τους αγροτικούς φορείς να καθορίσει νέες, που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για κάθε έναν αγρότη ξεχωριστά, χωρίς ισοπεδωτικές λογικές και αυθαίρετα κριτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates