Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Νέος γύρος αγροτικών κινητοποιήσεων με αιχμή ασφαλιστικό και φορολογικό

Κρίσιμη η εβδομάδα που διανύουμε για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα έχουν επιστρέψει στα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί -και συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή και το Σάββατο- προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με όσα επανέλαβε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Συντονιστικής, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Το βράδυ της Κυριακής έληξε η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει σήμερα, Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Οι αγρότες στα Τέμπη έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας από το μεσημέρι της Κυριακής, τηρώντας στάση αναμονής και περιμένοντας συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από σήμερα, Δευτέρα θα αποκλείσουν επί 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates