Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σε αναμονή για τις τιμές στο γάλα οι Ηπειρώτες παραγωγοί

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ελπίζουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκκαθάριση και τον ορισμό τιμών γάλακτος για τη νέα γαλακτοκομική σαιζόν.
 

Η διορία που έχουν δώσει οι παραγωγοί, μετά από συναντήσεις με τη διοίκηση της βιομηχανίας, λήγει ουσιαστικά σήμερα, με τους παραγωγούς να αναμένουν λύσεις για την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κτηνοτροφίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα, τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την κρίσιμη κατάσταση της τοπικής κτηνοτροφίας.


Στην περιοχή παρατηρείται μείωση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος κατά 7.000 τόνους και του πρόβειου γάλακτος κατά 2.500 τόνους, δείγμα της καταστροφικής πορείας της κτηνοτροφίας.

Τα στοιχεία αυτά θέτουν σε κίνδυνο και την παραγωγή της γαλακτοβιομηχανίας, γεγονός που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι ιθύνοντες για τη στήριξη της παραγωγής, συμπλήρωσε.


Οι συνεχείς αναβολές στη λήψη αποφάσεων από την πλευρά της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας προκαλεί ανησυχία στους παραγωγούς. Ήδη έχει περάσει ενάμιση μήνας από την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής σεζόν, ενώ έντονη είναι η φημολογία για την απροθυμία ανακοίνωσης των νέων τιμών αλλά και την υλοποίηση της εκκαθάρισης. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, όλη η αυτή η καθυστέρηση συνδέεται και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας. Γι’ αυτό απαιτείται όλοι οι φορείς να ασκήσουν πιέσεις και να τοποθετηθούν ουσιαστικά για τη στήριξη της βιομηχανίας.

«Η πίεση η δική μας είναι αυτή που τους αναγκάζει να κάνουν κάποιες κινήσεις και να κρατηθεί ο ρόλος της βιομηχανίας», κατέληξε ο κ. Τζίμας, που κάλεσε όλους σε ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates