Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Καμπανάκι» Ροντούλη για χαράτσια της ΔΕΗ και κτηνοτροφικά δάνεια

Την επιβολή υπέρογκων χαρατσιών της ΔΕΗ σε μεγάλο πλήθος αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων κατήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α Ροντούλης, σε σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσε στο γραφείο του, που όπως είπε είναι εντελώς παράνομα καθώς έπρεπε να εξαιρούνται από την επιβολή του ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, διότι πρόκειται για ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση. Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στα κτηνοτροφικά δάνεια του 2007 ζητώντας την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.
 

Ο υφυπουργός ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νόμου Ν.4021/2011 που προβλέπει στο άρθρο 53 παράγραφος 5, την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, καθώς ανέφερε πως έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών ότι η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς επιβάλλοντας το ειδικό τέλος. «Έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα όπου ζητείται 26.558 ευρώ με την πρώτη δόση να είναι 13.279 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση για γεωργική αποθήκη ζητείται 3.240 ευρώ με πρώτη δόση 1.620 ευρώ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ο αγροτικός κόσμος θα επέλθει σε πλήρη απόγνωση», είπε ο κ. Ροντούλης.

Επίσης, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, να δει με ευαισθησία το θέμα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι, σε ότι αφορά στην καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν λάβει. Όπως εξήγησε, σύμφωνα με όσα έχουν θέσει υπόψη του κτηνοτροφικές οργανώσεις, το 2007 είχαν ληφθεί άτοκα δάνεια που εν συνεχεία έγιναν έντοκα, με επιτόκιο το ήμισυ της αγοράς. Αυτό που ζητείται, είπε, είναι να δοθεί παράταση στο χρόνο καταβολής των δόσεων, καθώς οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, αφού το κόστος των ζωοτροφών έχει ανέβει, οι τιμές από την άλλη πλευρά είναι χαμηλές ενώ οι τράπεζες έχουν κλειστή τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων.

«Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι από τις αρχές του 2012 θα βρεθούν ενώπιον αδιεξόδου και πολλοί κτηνοτρόφοι θα προτιμήσουν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα. Κάνω έκκληση στον κ. Βενιζέλο να δει με ευαισθησία το θέμα», κατέληξε ο κ. Ροντούλης.

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates