Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου Κύριας


Σας γνωρίζουμε, ότι λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας ο ΟΓΑ θα δεχτεί πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, χωρίς αναπροσαρμογή των ποσών των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2011 (σχετική η αριθ. 1439/29-11-2011 απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ).

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και την Παρασκευή 16-12-2011. Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕ, με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).

Για το πληρωτέο ποσό θα συμβουλεύεστε τους Πίνακες Υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2011.

Η εν λόγω παράταση της προθεσμίας πληρωμής ισχύει και για τους οφειλέτες ασφαλισμένους στους οποίους εδόθη πρόσφατα η δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση του Ν. 3943/2011 χωρίς την υποβολή αίτησης, καθώς και σε όσους ασφαλισμένους έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι που οφείλουν ληξιπρόθεσμες εισφορές και έχουν λάβει την ειδική ειδοποίηση καταβολής εισφοράς, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χρησιμοποιώντας την ειδοποίηση αυτή, μέχρι 31-12-2011.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ενδιαφερόμενους ότι είναι προτιμότερο να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με την ειδοποίηση που τους έχει σταλεί, μέχρι 16-12-2011 και μάλιστα όσο το δυνατόν ενωρίτερα, για να αποφευχθούν λάθη και καθυστερήσεις στην ενημέρωση της μερίδας τους.

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποφύγουν να πληρώσουν τις εισφορές τους μετά τις 16-12-2011, επειδή δεν θα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια επεξεργασίας των πληρωμών αυτών και σχετικής ενημέρωσης των μερίδων, με αποτέλεσμα στις επόμενες ειδοποιήσεις καταβολής εισφοράς, αλλά και στις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, να αναφέρονται λανθασμένα ποσά εισφορών.

Τα ανωτέρω περί παράτασης καταβολής των εισφορών και μη αναπροσαρμογής τους κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011, ισχύουν και για τις εισφορές των υπόχρεων εργοδοτών (Ν. 3232/2004), οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους (σύνολο ή μέρος) και μετά τη ληκτική ημερομηνία πληρωμής, με το ειδικό ειδοποιητήριο που τους αποστέλλεται από τον ΟΓΑ (ΑΤΕ ΚΜΠ 640).

Ο Διοικητής του ΟΓΑ 

Παναγιώτης Θ. Πέτρουλας

ΠΗΓΗ: ΟΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates