Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Καλά κρατούν τα ΚΑΡΤΕΛ στα Ακτινίδια της Άρτας


Τα ΚΑΡΤΕΛ και οι μεσάζοντες, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αναπτυσσόμενη καλλιέργεια του ακτινιδίου. Τα πρώτα ακτινίδια κόπηκαν αυτές τις μέρες στον Νομό της Άρτας με τιμή εκκίνησης τα 0,25 ευρώ το κιλό και φτάνουν έως τα 0,30 λεπτά του ευρώ, όταν οι τιμές λιανικής στην Θεσσαλονίκη που ήμουν αυτές τις μέρες, ξεκινούσαν στις λαϊκές από 1,50 ευρώ το κιλό και φτάνουν στα Σουπερ Μάρκετ 2.40 ευρώ το κιλό.

Θα θησαυρίσουν και την φετινή χρονιά αυτό οι 5–6 έμποροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με τον κόπο και τον ιδρώτα των παραγωγών. Το πρόβλημα όμως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πέρα από τις χαμηλές τιμές που αγοράζουν το προϊόν οι έμποροι επικαλούμενοι την κρίση, δεν το πληρώνουν κιόλας. Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε από πέρυσι με αρκετούς παραγωγούς θύματα αυτής της ενέργειας, που επιτυγχάνεται εύκολα με ακάλυπτες επιταγές. Στην αρχή δίνουν μια μικρή προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε επιταγή των τριών, τεσσάρων, πέντε ή και παραπάνω μηνών, που δεν πληρώνονται ποτέ, με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλα ποσά. Σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΑΣΑ-Φ στην έναρξη της συγκομιδής των ακτινιδίων επισήμανε και αυτή αυτά τα προβλήματα και παρότρυνε τους παραγωγούς ακόμα και να μην πουλήσουν την παραγωγή τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Αυτή η εκμετάλλευση πρέπει να σταματήσει και ο μόνος τρόπος είναι αυτός, να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εμπόρων στις χαμηλές τιμές που τους προτείνουν και να απαιτήσουν τα χρήματα τους στο χωράφι. 

Φίλοι παραγωγοί μην τρομάζετε στην ιδέα να μην πουλήσετε τα ακτινίδια σας και απαιτήστε την υψηλότερη δυνατή τιμή. Πρέπει να γνωρίζετε πώς για να έχουν κέρδος οι έμποροι και κατά συνέπεια την δουλειά τους, πρέπει να αγοράσουν ένα προϊόν για να το εμπορευτούν. Αν βρουν αντίσταση στην πώληση του, θα αυξήσουν την τιμή αγοράς για να μπορέσουν να έχουν και αυτοί το κέρδος από τη μεταπώληση του προϊόντος έστω και μειωμένο. Επίσης μην ξεχνάτε την υψηλή ποιότητα του ακτινιδίου φέτος, αυτό είναι επιπλέον κέρδος και πρέπει να το εκμεταλλευτείτε στο να διεκδικήσετε καλύτερες τιμές, γιατί η ποιότητα πρέπει να πληρώνεται για να μπορούν να υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates