Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κούρεμα» 17 εκατομμύρια στα ΠΣΕΑ


Απόσπασμα από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως διευκρίνισε ο κ. Παπασιώζιος, εγκρίθηκε το 2008 και με την δική του παρέμβαση ο προϋπολογισμός του για ζημιές κυρίως στο νομό της Άρτας αλλά και σε ορισμένες άλλες περιοχές ήταν συνολικά 80 εκατομμύρια Ευρώ.

Χρειάστηκε ενάμισης χρόνος, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία από πλευρά γεωπόνων του ΕΛΓΑ για τον καθορισμό εργασιών που ήταν αναγκαίες να γίνουν από τους αγρότες και να αποζημιωθούν, στα πλαίσια του προγράμματος. Τελικά, έφτασαν τα σχετικά έγγραφα από τον ΕΛΓΑ που ενέκρινε εργασίες συνολικού ύψους στο νομό 22 εκατομμυρίων ευρώ και αφού νωρίτερα είχαν γίνει διορθώσεις καθότι είχε επικαλεστεί ο ΕΛΓΑ στα πρώτα πορίσματα την υπάρξει λαθών και υπήρξαν νέα «κουτσουρεμένα» ως προς τις εργασίες και τις αποζημιώσεις, όπως δήλωσε ο κ. Παπασιώζιος.

Όμως ο ίδιος πρόσθεσε ότι, τελικά τα πορίσματα για εργασίες φροντίδας και αποζημίωσης αυτών, τα οποία και εφαρμόστηκαν από τους αγρότες αφορούσαν συνολικά το ποσό των 22 εκατ. ευρώ για το νομό, αλλά μόλις προ ημερών και αφού οι εργασίες έχουν γίνει υπήρξε πληροφόρηση για περικοπή του κονδυλίου αυτού σε μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ. «Οι αγρότες είναι σε απόγνωση, γιατί έχουν κάνει εργασίες που τελικά έτσι αυθαίρετα τους ανακοινώνεται ότι δεν θα τις αποζημιωθούν», είπε ο κ. Παπασιώζος προσθέτοντας: «Κανείς δεν μιλάει σήμερα για αυτό. Πού είναι οι αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων, στα όρια των οποίων οι αγρότες παραμένουν απλήρωτοι, πού είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών πού οι Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, με τον καταγγελτικό τους λόγο, που υπήρχε πριν επί ΝΔ;»

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

1 σχόλιο:

love2love είπε...

http://www.agrigate.gr/index.php/vineyard
οτι κυκλοφορει για το κρασι αν θελετε ανταλασσουμε και μπανερ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates