Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ.


ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΕΒΕΖΑ 3/10/2011


Σε μια εποχή αναζήτησης παραγωγικών διεξόδων και κλάδων με συγκριτικά-ποιοτικά πλεονεκτήματα στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική αγορά αλλά και μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης οι προτάσεις της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στην περιφερειακή επιτροπή διαβουλευσης ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για τους νέους αγρότες ,. Γιατί και μόνο η αναβάθμιση της συζήτησης για τον αγροτικό τομέα και η ανάδειξη των αφανών ωφελειών που αυτές συνεπιφέρουν σε περιφερειακή κλίμακα, αποτελούν μεγάλο όφελος .


Στους νέους αγρότες πρέπει να δοθούν τα σωστά εργαλεία αλλά και η τεχνογνωσία για να ξαναφέρουν την αγροτική παραγωγή ψηλά. Πρέπει να πάρουν πίσω τον αγροτικό χώρο ώστε να υπάρξει ένα σαφές επαγγελματικό πλαίσιο αλλά και ένα βιώσιμο μέλλον .

Μια από της σημαντικότερες προτάσεις των νέων αγροτών είναι η δημιουργία αγροτικών επιμελητηρίων που θα βοηθήσουν σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς στην οργάνωση όλων των αγροτών-κτηνοτρόφων -αλιειών (εκπαίδευση , Ο.Σ.Δ.Ε κτλ) την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους με σύγχρονες τεχνικές ( καινούριες αγορές ,συσκευασία , συμμετοχή σε εκθέσεις κτλ) .

Είναι η πρώτη φορά που οι νέοι ηπειρώτες αγρότες κάνουν προτάσεις σε επίπεδο περιφερείας αναγνωρίζοντας ποσό σημαντική είναι η κοινή προσπάθεια όλων των ηπειρωτών για την ανάπτυξη του τόπου μας . Σημασία έχει όμως να μην μείνουμε μονό στα λόγια και στις προτάσεις αλλά να προχωρήσουμε σε έργα και πράξεις γιατί έχουμε μείνει πίσω .

Η θέληση υπάρχει τουλάχιστον από τους νέους ηπειρώτες αγρότες .!!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΗΛ 6974111252

enaprevezas@yahoo.gr 

Για την Ε.Ν.Α Πρέβεζας
O Πρόεδρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΒΑΝΟΣ  
Ο Γραμματέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates