Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι ΕΑΣ για τη ΔΩΔΩΝΗ


Αγώνα σε δικαστικό επίπεδο δρομολογούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών-μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», προκειμένου να ανατρέψουν την εξαγορά ποσοστού 7,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από την ΑΤΕ, εκτός από το 60% που κατέχει. Η δικαστική προσφυγή επιδιώκεται παρόλο που πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τις ΕΑΣ όσον αφορά στο σχετικό επίμαχο ποσοστό του 7,7%, που καθιστά ακόμη πιο ευχερή για την ΑΤΕ την αλλαγή του καταστατικού της «Δωδώνη» και επακόλουθα την κατά πλειοψηφία πώληση σε τρίτους.

Επί της ουσίας, οι Ενώσεις αμφισβητούν την απόφαση της ΑΤΕ να πωλήσει σε τρίτο επενδυτή που δεν έχει παρουσία στο υφιστάμενο μετοχικό σχήμα της εταιρείας. Η αντίρρησή τους εδράζεται στο άρθρο 8 του καταστατικού, που προβλέπει ότι εάν η τράπεζα θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι μέτοχοι μειοψηφίας) με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς. Την ίδια στιγμή, δεν έχει διαμορφωθεί αξιόπιστη πρόταση από την πλευρά των ΕΑΣ-μετόχων της «Δωδώνη» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, η οποία -αν δεν αποδώσει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη- θα καταστήσει εφικτή την κατάθεση πρότασης εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ.


ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates