Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη με προειδοποιητικό χαρακτήρα στη «Δωδώνη»

Με αμείωτο το ενδιαφέρον από την πλευρά των εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ώστε να μην πουληθεί η εταιρεία, αλλά να διατηρήσει τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα.

Έτσι οι εργαζόμενοι στην γαλακτοβιομηχανία προχώρησαν σε κατάληψη της εταιρείας μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων που ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάληψη του κτιρίου από τις 18 έως και τις 21 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Γεωργίου ανέφερε αρχικά πως κατά την διάρκεια της κατάληψης η λειτουργία του εργοστασίου συνεχίζεται κανονικά χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους εργαζόμενους και τους παραγωγούς.


Στη συνέχεια πρόσθεσε πως κατά την διάρκεια της νέας κινητοποίησης των εργαζομένων δεν επιτρέπεται η είσοδος στα διορισμένα από την ΑΤΕ μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


Ο κ. Γεωργίου στράφηκε στις δηλώσεις του κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τα για αδιαφορία και αδράνεια απέναντι σε ουσιώδη θέματα που αφορούν την εταιρεία. Μία αδιαφορία που φαίνεται να οδηγεί στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι δείχνουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας, ειδικά μετά την απόφαση πρόσληψης συμβούλου που θα οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση.


Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η απόφαση της διοίκησης της ΑΤΕ να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της επιχείρησης, των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Η ΔΩΔΩΝΗ έχει διαδραματίσει ιστορικά έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας της Ηπείρου και στην στήριξη του εισοδήματος του Έλληνα κτηνοτρόφου και μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ξεπούλημα εθνικού μας πλούτου. Τόσο στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος είναι καταγεγραμμένο, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, ανήθικη, άκυρη στην ουσία της. Δεν θα περάσει ποτέ. Δεν αποτελεί περιουσία μιας τράπεζας η ΔΩΔΩΝΗ. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού».


Πηγή: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates