Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η γραφειοκρατία μπλοκάρει τα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με το ΣΕΑΜ


«Παρά τις μεγαλόσχημες δηλώσεις των υπευθύνων, για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γεωργία στην ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας, η πραγματικότητα δείχνει παντελή αδιαφορία για τις επενδύσεις που χρειάζονται για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Και προσθέτει: «Τα Σχέδια Βελτίωσης, που είναι το σημαντικότερο επενδυτικό πρόγραμμα για την γεωργία, 10 μήνες μετά την προκήρυξή του, εξακολουθεί να λιμνάζει μπλοκαρισμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
 

Η αξιολόγηση των 7.700 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, καρκινοβατεί και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα υλοποιηθούν.
 

Στο μεταξύ, οι αγρότες έχουν ήδη υποβληθεί σε όλα τα έξοδα σύνταξης και υποβολής του φακέλου της επένδυσης, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα πάρουν την έγκριση για να προχωρήσουν στην επένδυση.
 

Την ίδια στιγμή, η αγορά υποφέρει από την έλλειψη ρευστότητας, χάνονται θέσεις εργασίας και τα κοινοτικά κονδύλια, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά και τις επενδύσεις, παραμένουν αναξιοποίητα.
 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα την δυνατότητα που μας δίνει η Ε.Ε. για μείωση της εθνικής συμμετοχής στο 5 % και να προωθήσει με απόλυτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στην γεωργία.
 

Η κινητικότητα στην υλοποίηση των επενδύσεων θα αντιστρέψει την κακή ψυχολογία της αγοράς, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου.  

Θα είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την γεωργία και για την οικονομία της χώρας να χαθεί και αυτή η καλλιεργητική περίοδος, όπως και τόσες άλλες τα προηγούμενα χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates