Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης και η ΚΓΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-10-2011

Η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα την Κοινή Γεωργική Πολιτική και την Πολυαπασχόληση, την Κυριακή, 9 Οκτ 2011, στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μονολόφου, Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, Δήμου Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης.


«Γεωργίαν των άλλων τεχνών μητέρα και τροφόν είναι. Ευ μεν γαρ φερομένης της γεωργίας, έρρωνται και αι άλλαι τέχναι άπασαι» Σωκράτης (οικονομικός Ξενοφώντος) «όπου δ’ αναγκάσθη η γη χερσεύειν, αποσβέννυνται σχεδόν τε και κατά γην και κατά θάλασσαν».

Κατά την διάρκεια της επόμενης 25ετίας, οι σημερινοί Νέοι Αγρότες καλούνται να ανταποκριθούν στην οικονομική κρίση και την διατροφική κρίση, αλλά και να προσαρμοσθούν στην πιθανή δραματική κλιματική αλλαγή. Επίσης οι Νέοι Αγρότες καλούνται να προσδιορίσουν το άριστο επίπεδο κοινωνικής ευημερίας για το μέλλον, όχι κατ’ ανάγκη σε αντιπαραβολή με το τεχνητά υψηλό επίπεδο που διατηρούσαν πριν την οικονομική κρίση.

Και ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν μια περίεργη διαρροή που δείχνει την Ευρ. Επιτροπή να θεωρεί ως «ενεργούς» αγρότες σχεδόν όλους τους ευρωπαίους πολίτες, αφού δέχεται ως «ενεργό» αγρότη όποιον έχει εισόδημα 5% από αγροτικές εργασίες, σε σχέση με το συνολικό του εισόδημα … … στα πλαίσια της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2014-2020.

Ένας νέος κτηνοτρόφος κατέγραψε ότι για να μπορέσει να πάρει άδεια σταβλικής εγκατάστασης απαιτείται να ενημερώσει και να «περάσει» από 360 άτομα-υπηρεσιακούς παράγοντες (Ν. Φωτιάδης), χωρίς να συνυπολογίσει τις μελέτες και τους συμβούλους που πρέπει να συμβουλευθεί και να πληρώσει για τα διάφορα χαρτιά της αδείας σταβλισμού, ούτε τον χρόνο που θα πρέπεινα σπαταλήσει για την προώθησή τους.

Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν ότι ή επιτυχία βρίσκεται στην δυνατότητα να προωθήσουν τα αγροτικά τους προϊόντα, παραπροϊόντα και υπολείμματα στην αγορά, στον καταναλωτή, με το δικό τους όνομα. Μόνο τότε ο καταναλωτής μπορεί να γίνει πελάτης του αγρότη, και ο αγρότης να καρπωθεί τμήμα της υπεραξίας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων.

Την Κυριακή, 9/10/2011, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μονόλοφου, στις 20.00 (για να προλάβουν και οι κτηνοτρόφοι, μετά το άρμεγμα), ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα μεταφέρει μερικά από τα συμπεράσματα του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών για την Πολυαπασχόληση, και θα μας δώσει στοιχεία από τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates