Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Παραμένουν στα «χαμηλά» οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου


Οι τιμές συνεχίζουν την χαμηλή πορεία τους παρά το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης τα αποθέματα ελαιολάδου, στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, έχουν σχεδόν εξαντληθεί και παρά το ότι η αναμενόμενη νέα εσοδεία, φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή και κάτω του 50% για την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα!

Έτσι οι τιμές, σε γενικό επίπεδο εξακολουθούν να κυμαίνονται στην Κρήτη στα 2,10-2,20 ευρώ και στην Πελοπόννησο 2,30-2,45 ευρώ.

Παράλληλα οι τιμές και στην Ισπανία διατηρουνται στα ιδια χαμηλα επιπεδα και την τελευταία εβδομάδα (21-27 Σεπ.) κυμάνθηκαν στα 1,87 η μέση, στα 2,08 η μέγιστη (που αντιστοιχεί σε πολύ καλά ελαιόλαδα αντίστοιχα με τα δικά μας οξύτητας 0,3) και στα 1,77 η ελάχιστη.

Στην Ιταλία, όπου τώρα και αρκετούς μήνες κυμαίνονται κατά 1 σχεδόν ευρώ υψηλότερα από ότι σε Ισπανία και Ελλάδα, από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου να κάμπτονται ελαφρά και την βδομάδα 12-18 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν μια μείωση κατά -0,6εως -1,5% και κυμάνθηκαν μεταξύ των διαφόρων περιοχών από 2,78 έως 3,34 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates