Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πού κόλλησε ο γάμος Πίνδου-Άρτας


Αναθέρμανση των συζητήσεων για τον γάμο των δύο πτηνοτροφικών επιχειρήσεων της Ηπείρου, της Πίνδος, και του πτηνοτροφικού αγροτικού συνεταιρισμού της Άρτας αναμένεται το επόμενο διάστημα. Το φλερτ των δυο επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι, είχαν γίνει επαφές με την εταιρεία Icap για την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου συγχώνευσης, αλλά οι προετοιμασίες για τον γάμο «πάγωσαν» εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας, που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός της Άρτας.

Ο συνεταιρισμός αναμένει από τις αρχές του έτους τη χορήγηση δανείου ύψους περίπου 4,5 εκατ.ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές και εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας Voria.gr το δάνειο τελικά θα το χορηγήσει η Αγροτική Τράπεζα και φαίνεται πως οι σχετικές διεργασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης.

Με την λύση των προβλημάτων ρευστότητας της Άρτας εκτιμάται ότι οι διαδικασίες για την επίτευξη του deal θα ξεκινήσουν και πάλι. Εφόσον ευοδωθoύν τα σχέδια συγχώνευσης η νέα επιχείρηση θα ελέγχει το 45% περίπου της αγοράς στην Ελλάδα(35% η Πίνδος, 10% η Άρτα), θα πετύχει καλύτερους όρους στην αγορά πρώτων υλών και μείωση του κόστους παραγωγής.

Στο μεταξύ, η Πίνδος σχεδιάζει την επένδυση ύψους 12 εκατ.ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του πτηνοσφαγείου με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας στα 12.000 πτηνά με τη μέθοδο της αερόψυξης. Η επένδυση έλαβε το πράσινο φως από το ΔΣ της εταιρείας και μέσα στο 2012 θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα γίνει προσπάθεια για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Πίνδος, Μιχάλης Κασσής μια μικρή καθυστέρηση καταγράφεται στο έργου του εκκολαπτηρίου, προϋπολογισμού 4 εκατ.ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από τον αναπτυξιακό νόμο και αντί για το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2012. Εξάλλου, η εταιρεία διερευνά και το ζήτημα της διαχείρισης της κοπριάς(φθάνει τους 120.000 τόνους ετησίως) και έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από τρεις-τέσσερις εταιρείες παραγωγής ενέργειας με στόχο την αξιοποίησή της για την παραγωγή βιοαερίου.

Στην μεταποίηση μπαίνει η ΣΒΕΚΗ

Σε επενδύσεις ύψους 600-700.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό θα προχωρήσει η Πίνδος για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας τροφίμων ΣΒΕΚΗ την οποία εξαγόρασε μετά από πλειστηριασμό με τίμημα 1 εκατ. ευρώ. Η μονάδα, σύμφωνα με τον κ.Κασσή θα λειτουργήσει ως σφαγείο αλλά θα δραστηριοποιηθεί επιπλέον και στη μεταποίηση με στόχο τη διάθεση συσκευασμένων προϊόντων σε αλυσίδες λιανικής πώλησης. Το διάστημα αυτό οριστικοποιείται η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και η νέα ονομασία της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: clicknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates