Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Στις 7.500 ευρώ το ακατάσχετο, πέρασε η τροπολογία, τρέχουν οι πληρωμές του τσεκ

Κατατέθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου το βράδυ στην Βουλή η τροπολογία για το ακατάσχετο στις αγροτικές επιδοτήσεις που καθορίστηκε τελικά στα 7.500 ευρώ (αίτημα των αγροτών είναι αγροτικό ακατάσχετο στα 15.000 ευρώ).

Το νέο ακατάσχετο για τους αγρότες και ειδικότερα για τις αγροτικές επιδοτήσεις που χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά τη βασική ενίσχυση, την πράσινη ενίσχυση, τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας, τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μικροκαλλιεργητές, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και στην ειδική ενίσχυση βάμβακος του Κανονισμού 1307/201. Η πληρωμή από τον Οργανισμό θα γίνει εκτός απροόπτου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

Τα παραπάνω σύμφωνα με την τροπολογία, δεν κατάσχονται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δε συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ ετησίως.

Σε περίπτωση επιβολής κατάσχεσης σε τραπεζικές καταθέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ως άνω πληρωμές των ανωτέρω άμεσων ενισχύσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιβολή της κατάσχεσης, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Η έναρξη της ρύθμισης ισχύει αναδρομικά από τις 10.12.2018.

Δείτε εδώ την σχετική τροπολογία όπως κατατέθηκε στη Βουλή
ΠΗΓΗ: agronews.gr
Η πληρωμή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronews η πληρωμή της Πέμπτη 20/12 να υπερβεί τα 850 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα ο Οργανισμός Πληρωμών του υπουργείου θα πιστώσει το υπόλοιπο 30% της Ενιαίας Ενίσχυσης (τσεκ), ύψους 315 εκατ. ευρώ περίπου, σε 595.000 περίπου παραγωγούς.

Για το πρασίνισμα, θα πραγματοποιηθούν πιστώσεις ύψους 525 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει την ενίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας με 29 εκατ. ευρώ.

Στα 14,2 εκατ. το εθνικό απόθεμα που πληρώνεται μαζί με την Βασική


Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, έτους 2018, συνολικής αξίας 14,2 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι γεωργοί μπορούν να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» .

https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login, όπου αναρτήθηκε η ατομική τους πράξη προσδιορισμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εθνικού αποθέματος 2018.Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα.

https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2018/ στην επιλογή “Εγγραφή”. Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2018/static/files/EgxeiridioEggrafhsOnline2018.pdf.Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2017 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό. Α. Δικαιούχοι εθνικού αποθέματος έτους 2018 σύμφωνα με τις εθνικές και ενωσιακές διατάξεις είναι οι ενεργοί γεωργοί:

(α) Νεαρής ηλικίας που είναι έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης 2018 για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης και δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγούνται της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2018 για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης, δηλαδή μεταξύ των ετών 2013-2017.

(β) Οι νεοισερχόμενοι που αρχίζουν γεωργική δραστηριότητα από το έτος 2016 και μετά και κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της έναρξης γεωργικής δραστηριότητας, δεν άσκησαν γεωργική δραστηριότητα στο όνομα τους και υπ’ ευθύνη τους ούτε ήλεγχαν νομικό πρόσωπο που ασκούσε γεωργική δραστηριότητα. Επιπλέον, οι επιλέξιμες εκτάσεις τους να είναι από 0,4 εκτάρια και άνω. Μη δικαιούχοι εθνικού αποθέματος έτους 2018 είναι:

- οι γεωργοί οι οποίοι δεν αιτήθηκαν τη χορήγηση εθνικού αποθέματος έτους 2018 με εμπρόθεσμη ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2018

- οι μη ενεργοί γεωργοί

- οι γεωργοί με επιλέξιμες εκτάσεις για χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος μικρότερες των 0,4 εκταρίων

- οι νεαρής ηλικίας ή νεοεισερχόμενοι γεωργοί, οι οποίοι έχουν λάβει δικαιώματα βασικής ενίσχυσης ή αύξηση της μοναδιαίας αξίας των δικαιωμάτων τους στον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος ως φυσικά ή ως νομικά πρόσωπα ή για λογαριασμό κάποιου νομικού προσώπου (ως διαχειριστές), από το εθνικό απόθεμα το έτος 2015 ,2017

- οι γεωργοί που παραχώρησαν οικειοθελώς μέρος ή το σύνολο των δικαιωμάτων τους στο εθνικό απόθεμα τα έτη 2016-2018. Β. Τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα χορηγούνται ανά περιφέρεια (ΠΕ1:Βοσκοτόπων, ΠΕ2:Αροσίμων και ΠΕ3:Μονίμων καλλιεργειών) και η μοναδιαία αξία τους ισούται με τον περιφερειακό μέσο όρο (ΠΜΟ) της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης κατά το έτος ενίσχυσης 2018. Στον κάτωθι πίνακα απεικονίζεται ο Περιφερειακός Μέσος Όρος τόσο του έτους 2018 όσο και οι ετήσιες σταδιακές προσαρμογές του.

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

1 σχόλιο:

Clipping Path είπε...

Nice article as well as whole site.Thanks for sharing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates