Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΑΣΑΦ για την ΔΩΔΩΝΗ


Μένουμε σταθεροί στην αρχική μας θέση - Καθορίζεται νέα συνεδρίαση των Ενώσεων- Μετόχων των τεσσάρων νομών

Επιμένει στην απόφασή της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας, αναφορικά με την μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ στους φυσικούς φορείς, σύμφωνα και με την νεότερη απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Ένωσης, σε συνεδρίασή του το πρωί της περασμένης Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ευάγγελος Βαγγέλης, στην συνεδρίαση συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην συνάντηση με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Πανταλάκη κατόπιν δικής του πρόσκλησης την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, με τους προέδρους των Ενώσεων των τεσσάρων νομών.

«Εμείς όμως παραμένουμε σταθεροί στην αρχική μας απόφαση, γνωστή εδώ και καιρό αναφορικά με την λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας υπό το καθεστώς που ιδρύθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα, δηλαδή οι μετοχές να περάσουν στους μετόχους εταίρους της Ηπείρου ούτως ώστε να διασφαλίζονται καλύτερα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής», τόνισε ο κ. Βαγγέλης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κ. Πανταλάκης στην συνάντηση με τους προέδρους των ΕΑΣ της Ηπείρου, ανέφερε ότι τις επόμενες δυο τουλάχιστον εβδομάδες η διοίκηση της ΑΤΕ θα αναθέσει την διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση των μετοχών και ξεκαθάρισε ότι η τράπεζα αναγκάζεται σε αυτή την φάση να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία απεμπλοκής της από κάθε εξωτραπεζική δραστηριότητα με βάση τα συμφωνηθέντα του μνημονίου. «Οπότε όλα δείχνουν ότι οι κινήσεις από πλευράς των Ενώσεων – Μετόχων θα πρέπει να γίνουν γρήγορά και η συνεδρίαση των τεσσάρων ΕΑΣ θα πραγματοποιηθεί άμεσα», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς προχωρήσαμε έγκαιρα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αντίστοιχη διαδικασία πραγματοποιείται και στο ΔΣ της ΕΑΣ Ιωαννίνων, οπότε πολύ γρήγορα θα γίνει και η κοινή συνεδρίαση».

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Ιωαννίνων επρόκειτο να γίνει χθες το βράδυ, οπότε ο καθορισμός της συνάντησης των τεσσάρων Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΑΣ- Μετόχων των τεσσάρων νομών δεν αποκλείεται και να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Ευ. Μπέτσας: Βγάζουν τη ΔΩΔΩΝΗ στο σφυρί

Εξάλλου για «ξεπούλημα» της γαλακτοβιομηχανίας και κάθε υγιούς επιχείρησης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας Ευάγγελος Μπέτσας, ο οποίος ενόψει και της συνεδρίασης του ΔΣ, που θα συζητήσει το θέμα, δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η Αγροτική Τράπεζα, βγάζει στο σφυρί τη Γαλακτοβιομηχανία. Ξεπουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ όπως έχουν προαποφασίσει, όπως ήταν το αρχικό τους σχέδιο και στο οποίο προχωρούν. Ξεπουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ, για να αφανίσουν μια ακόμα αγροτοκτηνοτροφική εκμετάλλευση που εξασφάλιζε ένα ικανοποιητικό κέρδος για τους παραγωγούς την περιοχής.

Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια δίνει αγώνα για να κρατήσει η ΔΩΔΩΝΗ τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα, κόντρα στις αντιαγροτικές αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους του νομού, τους αγρότες παραγωγούς τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους που βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο τους απλήρωτους εργαζόμενους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και της ΒΙΚΗ, μαζί με τους άλλους κλάδους του νομού, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλό- συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρόν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στην Εφορία της Άρτας με τα χαράτσια στο χέρι να τα επιστρέψουμε στην κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates