Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οριστικό πωλητήριο στη «Δωδώνη»

Ο "κύβος ερρίφθη" για τη γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη", η οποία πωλείται άμεσα, όπως γνωστοποίησε χθες ο διοικητής της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκης, στους συνεταιριστές - μετόχους μειοψηφίας, ενώ επίκειται εντός των ημερών η ανακοίνωση ορισμού συμβούλων που θα κινήσουν την όλη διαδικασία.

Η προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, όπως τονίστηκε στη σχετική συνάντηση στην Αθήνα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΑΤΕ περί απεμπλοκής από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ είναι μεγαλομέτοχος στη "Δωδώνη" με 67,7%.

Σε πρώτη φάση χθες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αρτας και Θεσπρωτίας, που είναι μέτοχοι μειοψηφίας της γαλακτοβιομηχανίας, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως επέμειναν στις γνωστές τους θέσεις για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα στη γαλακτοβιομηχανία.

Τη στάση τους μετά την ανακοίνωση της πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ θα την καθορίσουν ύστερα από κοινές συσκέψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων τους και των κτηνοτρόφων-παραγωγών. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν αποκλείεται, αν και χρηματοοικονομικά ενέχει πολλές δυσκολίες, να υπάρξει μία κοινή πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ από σχήμα, που θα συγκροτήσουν οι συνεταιριστές μαζί με τους κτηνοτρόφους - παραγωγούς της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates