Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνελήφθησαν ψευδόμενοι αναφορικά με τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν πέρσι σημαντικές ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις.

Προ εικοσαημέρου (26 Αυγούστου), τόσο από το βήμα της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση 32 βουλευτών της Ν.Δ., όσο και στο επίσημο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τη συζήτηση, ο υπουργός δήλωνε: “Έχει, ήδη, συνταχθεί και αποσταλεί για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, στη συνέχεια, να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρόγραμμα ΠΣΕΑ, για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι”.

Πρόγραμμα, που συντάχθηκε με βάση το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε με απόφασή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 2 Αυγούστου και έθετε ως καταληκτική προθεσμία υποβολής του πορίσματος την 15η Αυγούστου.

Χθες, όμως, με κατάπληξη πληροφορήθηκα από τον ιστότοπο της «Διαύγειας» του υπουργείου ότι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τροποποιητική απόφασή του παρατείνει τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής και τη σύνταξη του επίμαχου πορίσματος μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Άρα, ούτε πόρισμα για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι υπάρχει, ούτε με βάση αυτό έχει συνταχθεί και αποσταλεί προς έγκριση πρόγραμμα ΠΣΕΑ στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε φυσικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί. Επιτέλους, όμως! Δεν πορεί η κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καθυστερούν συστηματικά και να μεταθέτουν, εδώ και ένα χρόνο, από μήνα σε μήνα, την καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς για τις περσινές τους ζημιές. Τουλάχιστον, ας σεβαστούν τη νοημοσύνη τους και ας πάψουν απροκάλυπτα να τους περιπαίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates