Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μιλένα Αποστολάκη: Πριν τα Χριστούγεννα πληρωμές για δικαιώματα και εξισωτική


Μέχρι τα Χριστούγεννα θα δοθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης καθώς και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης, όπως έκανε γνωστό το μεσημέρι από τα Χανιά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη.
Όπως είπε η κ. Αποστολάκη, "το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης θα καταβληθεί στους παραγωγούς μας πριν τα Χριστούγεννα όπως επίσης και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης".

Παράλληλα η κ Αποστολάκη έκανε γνωστό ότι γίνεται δεκτό και ικανοποιείται, ένα πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου.

Όπως είπε το αίτημα που ικανοποιείται είναι η χωριστή πλέον καταβολή των ασφαλίστρων της κτηνοτροφικής και ζωικής παραγωγής, από τη φυτική παραγωγή στον ΕΛΓΑ, κάτι το οποίο θα συμπεριληφθεί στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Η κ. Αποστολάκη προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στην Νομαρχία Χανίων στην οποία συμμετείχαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων κτηνοτρόφων από όλη την Κρήτη.

"Μιλήσαμε για τα ζητήματα των ελληνοποιήσεων" δήλωσε η υφυπουργός και ανέφερε πως "γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο να παταχθεί αυτή η παράγκα" στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται το πρόγραμμα για την ηλεκτρονική διασύνδεση των σφαγείων, το οποίο πιλοτικά θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα.

Η κ. Αποστολάκη αναφέρθηκε και στην απόφαση για κλείσιμο πολλών δημοτικών σφαγείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το δημοτικό σφαγείο Χανίων.

"Έδωσα εντολή για να κλείσουν σφαγεία στη χώρα, τα οποία δεν τηρούν τις προϋποθέσεις και τις επιταγές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και θέτουν μεγάλους κινδύνους για τη χώρα, εν όψει των τακτικών ελέγχων από τα κοινοτικά κλιμάκια" τόνισε η κ. Αποστολάκη και πρόσθεσε:
"Είναι λόγοι δημόσιας υγείας και προστασίας των καταναλωτών που οφείλομε να προστατεύσομε.
Είμαστε μια χώρα που περηφανεύεται ότι είναι μια χώρα σύγχρονη, μια χώρα πολιτισμένη και Ευρωπαϊκή.
Πρέπει να το θυμόμαστε πάντα και όχι όποτε μας συμφέρει".

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates