Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ενισχύσεις 2,84 εκ. ευρώ σε παραγωγούς για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων


Τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων για την περίοδο 2010/2011 ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο «με τις αποφάσεις αυτές θα αναδιαρθρωθούν το επόμενο έτος τουλάχιστον 2.625 στρέμματα του αμπελώνα της χώρας και για το σκοπό αυτό οι αμπελοκαλλιεργητές θα ενισχυθούν με το ποσό 2,84 εκ. ευρώ.
«Με τέτοιου είδους εξειδικευμένες ενέργειες, στοχεύουμε στην ανασυγκρότηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας ενός ιδιαίτερα κρίσιμου για την χώρα μας τομέα, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην καλύτερη σύνδεσή του με τις απαιτήσεις του καταναλωτή και της αγοράς», συνέχισε ο κ. Κουτσούκος.
Επιπλέον ο κ. Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε: «κάθε μας απόφαση, λαμβάνεται με γνώμονα την διαφάνεια, την απλούστευση των διαδικασιών, την άρση    των αντικινήτρων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό οι κατανομές που αποφασίστηκαν, ήταν αποτέλεσμα των προτάσεων των Ν.Α και των επιτόπιων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, όσοι αμπελουργοί υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους ως τις 10 Ιουνίου , θα ενισχυθούν χωρίς την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής η έκδοση και το κόστος της οποίας λειτουργούσε αποτρεπτικά για τους παραγωγούς».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates