Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τζανέτος Καραμίχας: Καθορισμός ενισχύσεων στην ΚΑΠ μετά το 2013 με ανθρώπινους όρους


«Οι ενισχύσεις των αγροτών την εποχή μετά το 2013, στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, πρέπει να καθοριστούν με κριτήριο τον αριθμό των δικαιούχων και το βαθμό απασχόλησής τους». Αυτό το βασικό επιχείρημα πρέπει να χρησιμοποιήσει η χώρα μας στις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το ΥΠΑΑΤ, στο Καστρί.
Η χώρα μας πρέπει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό επιχείρημα, προκειμένου να επιτύχει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στα πλαίσια των συζητήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, τον προσδιορισμό των πραγματικών – ενεργών αγροτών και το βαθμό απασχόλησής τους, καθώς αν αυτές (οι ενισχύσεις) καθοριστούν με όρους στρεμματικούς, θα μεγεθυνθούν τα προβλήματα, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση του υπουργείου, με το γενικό διευθυντή Γιάννη Τσιφόρο.
Σε μια προσπάθεια αποτίμησης της ήδη ισχύουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ έκανε λόγο για αρνητικά αποτελέσματα που επέφερε στον αγροτικό τομέα, καθώς όπως είπε αποπροσανατόλισε τους παραγωγούς από την αγορά, ενώ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει συνεκτική πολιτική στον πρωτογενή τομέα».
Αναφορικά με το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί, είπε πως δουλειά τους είναι η προώθηση των προϊόντων τους στο ράφι και πως σχετική πρόταση έχει καταθέσει από τον Απρίλιο του 2010 η ΠΑΣΕΓΕΣ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση, συνολικά από το πολιτικό σύστημα της χώρας
Τέλος, ο κ. Καραμίχας υποστήριξε ότι στόχος της κορυφαίας συνομοσπονδίας της χώρας είναι η ενδυνάμωση των ενεργών συνεταιρισμών, ούτως ώστε με εργαλεία όπως η ιχνηλασιμότητα και η πιστοποίηση να προσανατολιστεί έτι περαιτέρω ο αγρότης στην αγορά και να λειτουργήσει με όρους αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates