Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΕΛΓΑ καταβάλει Κρατικές Ενισχύσεις ύψους 20.000.000 ευρώ

ΑΓΡΟΤΟΠΟΣ: Στο παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ, διάβασα τους Νομούς που θα αποζημιωθούν, αλλά δεν πήρε το μάτι μου πουθενά την Άρτα. Αναφέρομαι στον καταστροφικό παγετό το Φεβρουάριο του 2008 με σημαντικές απόλυες στο φυτικό κεφάλαιο, πέρα από την ολική καταστροφή της παραγωγής. Τρία χρόνια πέρασαν από τότε και κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν αναρωτήθηκε πως τα βγάζουν πέρα αυτοί οι αγρότες, πώς θα καταφέρουν να συνεχίσουν να παράγουν και με τι χρήματα θα καλύψουν τις ζημιές τους; Να σας πω εγώ, με δανεικά που αυτά διπλασιάστηκαν από τους τόκους και είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό, γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, στην χρεοκοπία της χώρας. Τα ψέματα όμως τέλειωσαν, γνωρίζω ότι τα χρήματα είχαν φτάσει στην πόρτα του Νομού της Άρτας και ως δια μαγείας επέστρεψαν πίσω για να καλύψουν άλλες ανάγκες. Είναι καιρός να σταματήσει ο εμπαιγμός της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου εις βάρος του Αρτινού αγρότη,  γιατί τα πράγματα είναι τραγικά και σας το λέω εγώ που γνωρίζω πολύ καλά την πραγματική κατάσταση πολλών αγροτών, που τους έχουν πνίξει τα χρέη και βρίσκονται σε απόγνωση. Καλό θα είναι λοιπόν το συντομότερο δυνατόν να εξοφληθούν οι παραγωγοί γιατί με αυτά τα χρήματα θα στηριχτούν και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως η αγορά της Άρτας που μέρα με την μέρα αργοπεθαίνει, με λουκέτα που ξεφυτρώνουν κάθε μέρα.    


                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί από τον ΕΛΓΑ η καταβολή στους δικαιούχους αγρότες κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ, που αφορούν ζημιές από τις πυρκαγιές των ετών  2006 και 2007 , ζημιές του α’ τριμήνου του 2008 ,καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα του 2006. Οι  ενισχύσεις αφορούν αγρότες των Νομών :
Αχαΐας,Ηλείας,Λακωνίας,Κορινθίας,Ευβοίας,Μεσσηνίας,Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αττικής , Αρκαδίας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ζακύνθου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας , Καρδίτσας , Κεφαλληνίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Πειραιώς, Πέλλας,  Ρεθύμνης, Ροδόπης, Τρικάλων ,Φθιώτιδας, Χανίων και Χίου. 
Ήδη καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ στις 15 Δεκεμβρίου κρατικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 4.447.672 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν στην ΑΤΕ 1.499 δικαιούχοι παραγωγοί, για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2007.Πρόκειται για ενισχύσεις που αφορούν ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου, καθώς και αποκατάσταση ζημιών σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισμό αγροτών.
Επίσης , στις 14 Δεκεμβρίου καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ κρατικές ενισχύσεις 251.648 ευρώ σε 797 παραγωγούς για ζημιές (ξηρασία, ανεμοθύελλα κλπ) που συνέβησαν το 2007 , για αποκατάσταση ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο και για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου ,καθώς και ενισχύσεις για την απώλεια φυτικής παραγωγής εξαιτίας της ξηρασίας του 2007.
Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ www.elga.gr.


ΠΗΓΗ: ΕΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates