Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«ΟΧΙ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ»

Ιωάννινα  3  Δεκεμβρίου  2010

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της ΑΤΕ αλλά και την τοποθέτηση του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη, εχτές στη Βουλή όπου απάντησε σε ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού μας και Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Βαγγέλη Αργύρη, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

·        Δικαιώνεται απόλυτα η άποψή μας, με επίσημο τρόπο από τον Υφυπουργό Οικονομικών, ότι η εξαγορά της ΕΛΒΙΖ από τη θυγατρική της ΔΩΔΩΝΗΣ ήταν ζημιογόνα και επιβλαβής τόσο για την ΑΤΕ όσο και για την ίδια τη Γαλακτοβιομηχανία.
·        Η πολιτική της δημιουργίας επιζήμιων καταστάσεων για τη ΔΩΔΩΝΗ εντάσσεται στα σχέδια κάποιων να απαξιώσουν μία κερδοφόρα επιχείρηση που στηρίζει την τοπική οικονομία της Ηπείρου, με στόχο να την οδηγήσουν σε πώληση.
·        Θεωρούμε απαράδεκτο κάθε φαινόμενο ανακοινώσεων και διαρροών που θέτουν υπό αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη σύγχυση και τη δημιουργία ζημιών σε μία επιχείρηση που είναι στην αγορά και επηρεάζεται άμεσα η οικονομική της πορεία από τις όποιες φήμες.
·        Τα προβλήματα της ΑΤΕ δεν οφείλονται στη μόνη κερδοφόρα επιχείρηση που συμμετέχει με πλειοψηφικό κεφάλαιο. Οφείλονται σε εσκεμμένα ή μη λάθη των Διοικήσεών της και σε καμία  περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την απομάκρυνση της ΔΩΔΩΝΗΣ από τους πραγματικούς της δημιουργούς που είναι οι κτηνοτροφικές παραγωγικές δυνάμεις της Ηπείρου.
·        Δεν λέμε όχι στην απεμπλοκή της ΑΤΕ από τη ΔΩΔΩΝΗ.
·        Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ενέργειες που εξυπηρετούν τα καρτέλ του γάλακτος και δημιουργούν αρνητικό ισοζύγιο στην πραγματική παραγωγή που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κτηνοτροφία της Ηπείρου.
·        Η λύση στα προβλήματα της ΑΤΕ δεν θα γίνει με ζημιογόνες πρακτικές τύπου ΕΛΒΙΖ.
·        Όπως δεσμεύτηκε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός της χώρας σε επίσκεψή του στα Γιάννενα, άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν ουσιαστικές συζητήσεις για να μπορέσει η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει μία κερδοφόρα Ηπειρωτική επιχείρηση, κτήμα των κτηνοτροφικών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates