Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Γ. Κασαπίδης: Ανεξέλεγκτες οι εισαγωγές πρόβειου γάλακτος.


«Εκτός ελέγχου εμφανίζονται οι εισαγωγές πρόβειου γάλακτος στη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατίθενται από το ΥπΑΑ&Τ, κατά το 1ο τρίμηνο του 2010, οι εισαγωγές πρόβειου γάλακτος αυξήθηκαν, περίπου, κατά 2.000.000 kg, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009» δήλωσε ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κασαπίδης.
Συνεχίζοντας, στην δήλωσή του ο βουλευτής, αναφέρει τα εξής: «Σοβαρές είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, η οποία, στους πρώτους 10 μήνες διακυβέρνησης, είδε να τριπλασιάζονται οι εισαγωγές ενός βασικού αγροτικού προϊόντος της χώρας, όπως το πρόβειο γάλα που στηρίζει το εισόδημα, περίπου, 110.000 οικογενειών κτηνοτρόφων ανά την Ελληνική περιφέρεια.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για στήριξη της εγχώριας παραγωγής προϊόντων ποιότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαξίωση του Ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος, το οποίο αποτελεί τη βάση για την παραγωγή Ελληνικών τυροκομικών προϊόντων Π.Ο.Π., όπως η φέτα, το κασέρι, η γραβιέρα, το μανούρι κ.ά.. Ενώ οι εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος πλήττουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων -πιέζοντας τις τιμές του Ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος προς τα κάτω έως και 12 λεπτά του €- δεν παρατηρείται αντίστοιχη μείωση των τιμών των τυροκομικών προϊόντων για τον καταναλωτή. Και μάλιστα, η αύξηση αυτή των εισαγωγών είναι αδικαιολόγητη, αφού δεν παρατηρείται έλλειψη αιγοπρόβειου γάλακτος στη Ελληνική αγορά.

Με την ανοχή της, η Κυβέρνηση εξυπηρετεί, χωρίς δισταγμό, τα συμφέροντα των λίγων -εισαγωγέων ή μεγαλοβιομηχάνων γάλακτος- εις βάρος των συμφερόντων των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων και των οικογενειών.

Οι ευθύνες για τον περιορισμό της εγχώριας παραγωγής και του αφανισμού της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ.

Για τον έλεγχο αυτής της κυβερνητικής πολιτικής καταθέσαμε ερώτηση τον περασμένο Μάιο, η οποία όμως δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα από το ΥπΑΑ&Τ. Για αυτό επανερχόμαστε, σήμερα, με νέα ερώτηση, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση της επιζήμιας αυτής πολιτικής».


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates