Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν θα έχουν σχέση με το μητρώο αγροτών.

«Οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν θα έχουν σχέση με το μητρώο αγροτών» επεσήμανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Κατερίνα Μπατζελή, κατά την διάρκεια ομιλίας της σε αγρότες των Σερρών το Σάββατο, 10 Ιουλίου, αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην θέσπιση του μητρώου αγροτών.
Η υπουργός επισκέφθηκε τον Νομό Σερρών από το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του υπουργείου της, με σκοπός τη συζήτηση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος, καθώς και την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων για τα προγράμματα ενίσχυσής τους.

Όπως είπε η υπουργός για το μητρώο «αναδιοργανώνεται ο αγροτικός χώρος με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η παρακολούθηση της αγροτικής δραστηριότητας και η ουσιαστική στήριξη της με σεβασμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του περιβάλλοντος» και διευκρίνισε πως οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν θα έχουν σχέση με αυτό.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον στόχο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, καθώς στα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων.

«Με συντονισμένες παρεμβάσεις, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητήσαμε τις καλύτερες λύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων. Η κυβέρνηση αυτή παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγκεκριμένων μέτρων και στοχευμένων παρεμβάσεων και σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση και την αγορά, και σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις» επεσήμανε η κ. Μπατζελή.

Κατά την ομιλία της η κ. Μπατζελή αναφερόμενη στις καινοτομίες του υπουργείου τόνισε ''ότι άμεσος σκοπός του υπουργείου είναι η σύζευξη της διατροφής με την ενέργεια υπό την προϋπόθεση οι αγρότες να μην εγκαταλείψουν τη γεωργία''.

''Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε μία κοιλάδα διατροφικού πλούτου'' τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό θα επιτευχθεί με δύο προγράμματα της ιχνηλασιμότητας και του ελέγχου της ποιότητας και της πορείας του προϊόντος.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η κ. Μπατζελή είπε ''πως άμεσος στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία του Μητρώου Εμπόρων γεωργικών προϊόντων για τον έλεγχο της διακίνησης των προϊόντων και την διασφάλιση τους.

'' Ήδη έπρεπε να είχαμε βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών, 22 Μητρώα Εμπόρων και αυτή την στιγμή δεν έχουμε κανένα'', είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα των συνεταιρισμών η κ. Μπατζελή επεσήμανε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησής, εξυγίανσης και συγχώνευσής τους ώστε να εφαρμοστεί ο βασικός Νόμος περί Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η κ. Μπατζελή αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων επεσήμανε τη δημιουργία ΤΕΜΠΕ για την χρηματοδότηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τη ρύθμιση των δανείων των κτηνοτρόφων στα πλαίσια της γενικότερης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της οικονομικής κρίσης.

''Κάνουμε στοχευμένες περιφερειακές κινήσεις'' είπε η κ. Μπατζελή ενώ πρόσθεσε ότι ''για πρώτη φορά συζητάτε η κοινή αγροτική πολιτική παράλληλα με τον έλεγχο της λιανικής πώλησης.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των επισκέψεών της στις Σέρρες συναντήθηκε με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates