Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Πανηπειρωτικό μέτωπο εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ

Μήνυμα στον Παπανδρέου από όλους τους Ηπειρώτες:
«Γιώργο, κοντά τα χέρια απ’ το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ»
Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις - δεν θα βρουν συμπαραστάτες
Απέναντι σε Πανηπειρωτικό μέτωπο θα βρεθεί όχι μόνον οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, εάν δρομολογήσουν τα σενάρια για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Μια επιχείρηση, που αναφέρεται σε μια περιφέρεια, στο σύνολο των ανθρώπων που όχι μόνο κατοικούν αλλά και κατάγονται από την Ήπειρο. Οι πρώτες αντιδράσεις, έρχονται από όλους του πολιτικούς, κοινωνικούς και απλούς ανθρώπους της Ηπείρου και απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό με ένα σύνθημα: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ».
Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. σχετικά με την δήλωση του Διοικητή της ΑΤΕ για το ιδιοκτησιακό αναφέρονται τα εξής:
«H απροσδόκητη, αλλά εκφρασμένη πλέον και επίσημα, πρόθεση της διοίκησης της Α.Τ.Ε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, των εργαζομένων της επιχείρησης, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα.
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της, έως σήμερα, στήριξε ουσιαστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, προσφέροντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στους Έλληνες και ξένους καταναλωτές, συμβάλλοντας με ποικίλους τρόπους στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας. Μέσα από μία μακρά και κερδοφόρα διαδρομή κατάφερε να είναι σήμερα η μεγαλύτερη παραγωγός αυθεντικής φέτας στον κόσμο και κορυφαία εξαγωγική εταιρεία τυριών της χώρας.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. αντιστάθηκε δυναμικά στις προσπάθειες του καρτέλ επώνυμων βιομηχανιών γάλακτος να «αλωνίζουν» ανεξέλεγκτα στην αγορά, για να αποκομίζουν υπερκέρδη σε βάρος των καταναλωτών και απέδειξε, στην πολυετή διαδρομή της, ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν επιχειρήσεις υγιείς, κερδοφόρες και να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από οικονομική άποψη και παραγωγική δραστηριότητα ευρύτερα κοινωνικά συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. δηλώνουμε ρητά ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας, η επιχείρηση να διατηρήσει και να αναπτύξει τον υφιστάμενο οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα της και τις παραγωγικές της δραστηριότητες. Πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας αυτή θα βρει σύμφωνη την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου, αλλά και των Ηπειρωτών της διασποράς.
Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε απόφαση για το μέλλον της εταιρίας που δεν θα λάβει υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα της εταιρίας αλλά και την ανάπτυξη της Ηπείρου θα μείνει κενό γράμμα.
Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Η ΔΩΔΩΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ».

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates