Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση των 7 Ηπειρωτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Παπακωνσταντίνου για την «ΔΩΔΩΝΗ»


Δεν είναι μια «τυχαία» επιχείρηση, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική οικονομία της Ηπείρου

Με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη ΑΕ» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 14/7/2010, στη Βουλή, συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στον οποίο ανέπτυξαν  διεξοδικά το περιεχόμενο σχετικής ερώτησης, που υπέβαλαν την ίδια ημέρα με αποδέκτες τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέστησαν σαφές ότι η «Δωδώνη» είναι μια εταιρία άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη της Ηπείρου, αποτελεί δε  πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας.
(16/7/2010)
Υπ’ αυτή την έννοια, υπογράμμισαν ότι, όπως ορίζεται και στο καταστατικό ίδρυσης της «Δωδώνης», οι όποιες εξελίξεις σχετικά με το σημερινό μεγαλύτερο μέτοχο της γαλακτοβιομηχανίας που είναι η ΑΤΕ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάσουν τον ειδικό χαρακτήρα που έχει η «Δωδώνη» για την Ήπειρο.
Οι βουλευτές τόνισαν την καθολική απαίτηση της κοινωνίας των Ηπειρωτών, η «Δωδώνη» να συνεχίσει να λειτουργεί με τον οικονομικό και κοινωνικό της χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές προκύψουν στο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα στην ΑΤΕ.
Ο Υπουργός Οικονομικών αποδέχτηκε τις προτάσεις των βουλευτών και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας,  χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των συνεταιριστικών οργανώσεων – μετόχων της εταιρίας, των παραγωγών κτηνοτρόφων και της ευρύτερης κοινωνίας της Ηπείρου.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι υπογράφοντες την ερώτηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Βαγγέλης Αργύρης, (Ιωαννίνων) , Χρήστος Κατσούρας, (Θεσπρωτίας), Θανάσης Οικονόμου, (Ιωαννίνων), Μιχάλης Παντούλας, (Ιωαννίνων), Βαγγέλης Παπαχρήστος, (Πρέβεζας), Παύλος Στασινός, (Άρτας) και Δημήτρης Τσιρώνης, (Άρτας).

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates