Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τριήμερο επιστημονικής προσέγγισης από τους Νέους Αγρότες Σερρών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-7-2011

Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας οργανώνει ένα τριήμερο επιστημονικής προσέγγισης για να γίνει η ενδιάμεση παρουσίαση της προόδου των εργασιών-μελετών του ΤΕΙ Λάρισας στους τομείς προώθησης αγροτικών προϊόντων-αγροτουρισμός, στις εφαρμογές ξυλοκατασκευών στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή ενέργειας από αγροτικά υπολείμματα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μια γενικότερη προσέγγιση του πλαισίου των αγροτικών επαγγελμάτων όπως τα καταγράφει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.


Ο επιστημονικός υπεύθυνος από το ΤΕΙ Λάρισας καθ Μιχάλης Σκαρβέλης έδωσε ένα γενικό περίγραμμα των τριών θεμάτων που θα είναι έτοιμοι οι συνεργάτες του ΤΕΙ Λάρισας να παρουσιάσουν στην Ν. Ζίχνη (18/7/2011, 20.30, Πνευματικό Κέντρο, 6934412322), στο Σιδηρόκαστρο (19/7/2011, 20.30, Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ, 2323023597) και Νιγρίτα (20/7/2011, 20.30, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 6975222643) στο τριήμερο επιστημονικής υποστήριξης των Νέων Αγροτών.

1. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, θα εστιαστεί σε αρκετά σημεία μεταξύ των οποίων: Τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων με βάση τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα, παρουσιάζοντας και σχετική μελέτη περίπτωσης, Στρατηγικές μάρκετινγκ στον αγροδιατροφικό τομέα, προσδιορίζοντας την αγορά – στόχο, την τιμολόγηση, τη διαφήμιση και την προώθηση πωλήσεων, Αποτελεσματικές & εφαρμοσμένες μέθοδοι δημιουργίας επιτυχημένων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική ιδέα και την παρουσίαση των κυριότερων εμποδίων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και Δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων με βάση την ελληνική προδιαγραφή του ΕΛΟΤ 1417.

2. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Το ΤΕΙ Καρδίτσας θα παρουσιάσει μια σχετικά απλή κατασκευή που προσφέρεται για χρήσεις στο γεωργικό-κτηνοτροφικό τομέα π.χ. στάβλος ή αποθήκη), η οποία συνδυάζει την απλότητα στην κατασκευή με την οικονομία των υλικών αλλά και τη στατική επάρκεια, παίρνοντας έτοιμα τα σχέδια, τα «πατρόν», τις οδηγίες κατασκευής και τους στατικούς υπολογισμούς. Η κατασκευή θα μπορεί να λάβει άδεια από την Πολεοδομία καθώς πληρεί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές.

3. Τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ για ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σε όλες σχεδόν τις γεωργικές και δασικές εκμεταλλεύσεις υπάρχουν υπολείμματα, τα οποία συνήθως πρέπει να απομακρυνθούν και είναι πολλά. Τα προϊόντα αυτά συνήθως έχουν μικρή αξία μεταποίησης και αποξυλώνονται κατά την τελευταία περίοδο της ζωής τους, γεγονός που δίνει μικρότερη υγρασία και μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη και κυρίως προέρχονται από καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, ηλίανθου αλλά και από κλαδέματα δέντρων και αμπελιών, καθώς και από πριστήρια. Τα ξυλώδη υπολείμματα σε αμιγή μορφή ή σε ανάμιξη με ξύλο μπορούν να αξιοποιηθούν για παραγωγή ενέργειας σε βιοτεχνικές, βιομηχανικές, γεωργικές ή οικιακές χρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑ Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (6944229816), κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑ Σερρών, στις 14/7/2011, δήλωσε ότι εκτιμά ότι η συμμετοχή των Νέων Αγροτών, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, εν μέσω έντασης των θερινών αγροτικών εργασιών, θα επιτρέψει την αναλυτικότερη επισήμανση των ισχυρών σημείων των μελετών και την καλύτερη δυνατή προσαρμογή τους στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των Νέων Αγροτών. Εκτιμάται ότι οι τελικές μελέτες θα είναι έτοιμες στις 24-25 Σεπ 2011, στο ΚΕΓΕ Σερρών.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates