Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Παραίτηση Καραμίχα από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, λόγω του νομοσχεδίου για τους Συνεταιρισμούς


Την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας. Αιτία της παραίτησης αναφέρεται το Σχέδιο Νόμου για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ως γνωστόν έχει απορριφθεί από τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις, ενώ κρίνεται αντισυνταγματικό με γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Αλιβιζάτου.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Καραμίχας «Με την θεσμική μου ιδιότητα ως προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά κυρίως ως συνεταιριστή αδυνατώ να συναινέσω σ΄ ένα νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί τον πλέον δημοκρατικό, κοινωνικοοικονομικό θεσμό, που είναι ο Συνεταιρισμός.

Για τον λόγο αυτό, παραιτούμαι από την θέση μου, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δηλώνω ότι θα αγωνιστώ μαζί με τους Συνεταιριστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να αποτρέψω την θεσμική αυτή εκτροπή.

Η δημοκρατική μου ευαισθησία και η συνεταιριστική μου ιδεολογία που συνιστούν την ταυτότητά μου, επιβάλλουν να το πράξω».

Σημειώνεται πως το εν λόγω νομοσχέδιο από σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, το απόγευμα θα ξεκινήσει να συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου αναμένεται να ζητηθεί η γνώμη των κοινωνικών φορέων και θα υπάρξει η σχετική παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ.

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates